Istanbul'da 237 Parça Tarihi Eser Ele Geçirildi

Istanbul’da düzenlenen operasyonlarda, Geç Roma imparatorlugu ve erken Bizans döneminden kalma 237 parça tarihi eser ele geçirildi. Kaçakçilik polisince yapilan operasyonda 1 süpheli yakalandi.

Istanbul'da 237 Parça Tarihi Eser Ele Geçirildi
Alinan bilgiye göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Sariyer’de bir kisinin çalinti tarihi eserleri yasa disi olarak topladigi istihbarati üzerine çalisma baslatti. Yapilan teknik ve fiziki takip ile istihbarat çalismalarinin ardindan önceki gün Sariyer’de birden fazla adrese es zamanli operasyon düzenlendi.

Baskinlarda adi açiklanmayan 1 süpheli gözaltina alindi. Operasyon düzenlenen adreslerdeki aramalarda 1 Geç Roma imparatorlugu/Erken Bizans dönemine ait oldugu degerlendirilen Amphora bas kismi kirik çanak çömlek, 1 adet küçük boyutta pismis toprak, 4 adet pismis toprak disi kil, çok renkli kaplama gözyasi sisesi, 95 adet farkli renk ve ebatlarda ipe gerilmis boncuk, 45 adet farkli renk ve ebatlarda ipe gerilmis boncuk dizisi, 69 adet ipe geçirilmis ve kolye görünümü verilmis sonradan devsirilmis farkli dönemlere ait oldugu degerlendirilen boncuk, 4 adet bir ipe geçirilmis vaziyette boncuk dizisi, 5 adet Geç Bizans/Osmanli dönemine ait oldugu degerlendirilen mizrak ve okçulari, 7 adet farkli form biçim ve malzeme türünden sikkeler ve sikke görünümlü objeler, 3 adet farkli form, biçim ve malzeme türünden halka biçimli obje, 3 adet farkli boyut ve biçimlerde süs esyasi oldugu degerlendirilen obje olmak üzere toplam 237 parça tarihi eser ele geçirildi.

Operasyonda yakalanan süpheli hakkinda, “2863 Sayili Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kanunu’na Muhalefet” suçundan adli islem baslatildigi bildirildi.

Kaynak: İHA