Geçen Yil Sinava Giderken Kaza Geçirmisti, Görme Engelli Genci Sinava Yine Polis Götürdü

Adana’da geçen yil sinava giderken kaza geçirip polisten yardim isteyen görme engelli genç, bu yil da Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) polis tarafindan götürüldü.

Geçen Yil Sinava Giderken Kaza Geçirmisti, Görme Engelli Genci Sinava Yine Polis Götürdü
Evli ve bir çocuk babasi olan dogustan yüzde 95 görme engelli Ziya Erdem (32), geçen sene açikögretim sinavina yetismek için bindigi taksi kaza yapinca polisten yardim istedi. Erdem polis ekipleri tarafindan sinava yetistirildi.

Bu sene de YKS’ye girecek olan Erdem, geçen hafta araç imkani olmadigini söyleyerek polisten yardim istedi.

Adana Emniyet Müdürlügü’ne bagli Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü ekipleri de Erdem’i bugün sabah merkez Seyhan ilçesine bagli Gazipasa Mahallesi’ndeki evinden aldi.

Polis tarafindan Çukurova Üniversitesi Yabanci Dil Fakültesi’ne götürülen Ziya Erdem, ekiplere tesekkür etti.

Gazetecilere konusan Erdem, sinif ögretmeni olmak istedigini belirterek, “Televizyonda izlerken polislerin sinava girecek kisilere yardimci olduklarini görüyordum. Bir önceki sinava girdigimde taksi ile gitmistim. O zaman küçük bir kaza olmustu ve sinava yetisememistim. Bu kez polislerden yardim almanin daha uygun olacagini düsündüm. Sinavdan bir hafta önce kendilerini arayip randevu aldim. Sinav günü tarihini not alip, beni götüreceklerini söylediler. Bugün de geldiler. ’Acaba yetisir miyim’ diye biraz heyecanim vardi ama sagolsunlar sinava yetistirdiler. Toplum Destekli Polisler olsun, diger güvenlik güçlerimiz olsun gerçekten isleri çok yogun. Bu yogunluk içinde bizlerle bu sekilde ilgileniyor, toplumun her alaninda vatandasin yaninda oluyorlar. Rabbim onlari korusun"
Kaynak: İHA