Fransa'da Yakindan Takip Edilen Bacot Davasinda Tahliye Karari

Fransa’da önce üvey babasi sonra da kocasiyken kendisine yillarca cinsel siddet uygulayan kisiyi öldüren Valerie Bacot serbest birakilirken, 12 yasindan bu yana cinsel siddet magduru olan Bacot, mahkemeden alkislarla ugurlandi.



Fransa’da medya ve kamuoyunun yakindan takip ettigi Valerie Bacot davasi sona erdi. Önce üvey babasi sonra da kocasiyken kendisine yillarca cinsel siddet uygulayan kisiyi öldüren Bacot serbest birakildi. Mahkeme, 5 günlük yargilamanin ardindan 4 yil hapis cezasina çarptirdigi Bacot’in, 1 yilini tutuklu geçirmesini göz önünde bulundurarak, 3 yil tedavi görme sarti ile serbest kalmasina karar verdi.

Alkislarla mahkemeden ugurlanan Bacot, "Mahkemeye ve destek veren herkese tesekkür etmek istiyorum. Tüm kadinlar ve magdurlar için simdi yeni bir mücadele basliyor. Zihinsel ve fiziksel olarak rahatladim" dedi.

Bacot davasi, ülkede kadina siddetle mücadele açisindan emsal olarak nitelendiriliyor. Bacot’un yasadiklari Fransa’yi ayaga kaldirirken, serbest birakilmasi için baslatilan imza kampanyasinda 600 bin imza toplanmisti.

Ne olmustu?

Bacot, 12 yasindan bu yana üvey babasi Daniel Polette’in tacizlerine maruz kaldigini, daha sonra da kendisini evlilige zorladigini öne sürmüstü. Polette’i 2016’da vurarak öldürdügünü itiraf eden Bacot, cesedi çocuklarinin yardimi ile sakladigini da açiklamisti.
Kaynak: İHA