Deprem En Çok Elazig'i Etkiledi, Hasar Gün Agarinca Ortaya Çikti

Bingöl’de meydana gelen 5.2 büyüklügündeki depremden en fazla etkilenen Elazig’in Karakoçan Ilçesi Kusbayiri köyünde vatandaslar geceyi disarida ve güvenli yerlerde geçirdi, gün agarmasiyla evlerdeki durum tamamen ortaya çikti.

Deprem En Çok Elazig'i Etkiledi, Hasar Gün Agarinca Ortaya Çikti


Bingöl’ün Kigi ilçesinde dün saat 21.28’de 5,2 büyüklügünde deprem meydana geldi. Depremden Elazig’in Karakoçan ilçesine bagli 5 köy etkilendi. En çok hasar ise Kusbayiri köyünde meydana geldi. 80 haneli 250 nüfuslu köyde çogu kerpiç olan evler küçüklü büyüklü hasar gördü. Evleri kismen hasar gören ve korku yasayan bir çok kisi ise geceyi disarda geçirdi.Gün agarmasiyla depremin verdigi hasar ise net olarak gözlemlendi.

Deprem aninda içeride olmadiklarini bahçede oturduklarini aktaran köy sakinlerinden Irfan Tayar, “Birden bire gürültü patlama sesi duyunca disarda olmamiza ragmen kosmaya basladik. Deprem bittikten sonra geldigimizde evin kapisi açilmiyordu tekmeyle açip içeri girdik durumu gördük. Allahtan gelen bir sey zaten üzgünüz. Kimi arabada kimi disarida kimisi de evlerinde hasar olmayan komsulara gitti. Geceden beridir ayaktayiz” dedi.



Depremde babasi bayildi, dili tutuldu

Balkonda otururken sallanmaya basladiklarini aktaran vatandaslardan Mehmet Kiliç, “Biz asagi inerken surlar taslar hep döküldü. Babam yazlik evdeydi. Babami disari getirdim orada bayildi. Nereye kaçtigimizi sasirdik. Babamin depremde dili tutuldu. Sabaha kadar tarlada basinda bekledim. Depremden sonra dili tutuldu sabah yavas yavas konusmaya basladi.

Allah devletimizden razi olsun. Aksam hemen geldiler” ifadelerini kullandi.

4 kisi oturup konustuklarini sirada depremin oldugunu animsatan Mehmet Ergün de “Aniden bir sarsinti oldu. Ama çok büyük sarsinti oldu sanki bomba atmis gibi ondan sonra disari çiktik. Disari çiktiktan sonra evlere ve sokaklara baktik hepsi perisan halde. Bizim evin iç tarafi komple gitmis disinda ise bir sey yok”diye konustu.

Kaynak: İHA