Bu Proje Ile Yöresel Ürünler Daha Çok Degerlendirilecek

Bilecik’te, destek almaya hak kazanan ’’Kirsal Kalkinmada Emegin Ürüne, Ürünün Degere Dönüsümü" projesi ile yöresel ürünlerin satisinin gerçeklesecegi mekanlar olusturulacak.

Bu Proje Ile Yöresel Ürünler Daha Çok Degerlendirilecek
Vali Bilal Sentürk baskanliginda bir kalkinma ajansi tarafindan destek almaya hak kazanan ’’Kirsal Kalkinmada Emegin Ürüne, Ürünün Degere Dönüsümü" projesi degerlendirme toplantisi gerçeklestirildi.

Vali Sentürk, Il Özel idare Genel Sekreteri Seda Bayrakçi, Plan ve Proje Müdürü Sahman Sakin ile teknik personelin katildigi Küplü köyündeki degerlendirme toplantisinda, Bilecik’teki ürün çesitliliginin saymakla bitirilemeyecegini, her mevsimin ayri bir güzelligi ve ürününün bulundugunu animsatti. Yetistirilen ürünlerin daha iyi degerlendirilmesi amaciyla yeni alanlarda çalismalarin yapildigini ifade eden Vali Sentürk, sunlari kaydetti:

’’Üreticimizin bütçesine daha fazla katki saglayacak projeyi Küplü köyünde gerçeklestirecegiz. Bilecik Marmara Bölgesinde belki nüfus ve yüzölçümü olarak küçük bir il ama iklimiyle, cografyasiyla mümbit topraklari olan verimli bir bölgede yasiyoruz. Katma degeri yüksek ürünleri yetistirecegiz. Bu ürünlerimizi üretmek yetmiyor, ürettigimiz ürünleri satabilmeliyiz. Ekonomik olarak geriye dönüsü saglamaliyiz. Ürünleri layikiyla degerlendirelim, hak ettigi degeri bulalim. Bunun için de yogun bir trafik akisi olan Antalya, Ankara-Istanbul yolu üzerinde bulunan ilimizde yetisen ürünlerimizi pazarlama ve tanitim anlaminda öncelikle Küplü köyünde baslayacagimiz daha sonra farkli bölgelerde pazara çikaracak mekanlar olusturacagiz. Her zaman üretenin yaninda olacagiz.’’
Kaynak: İHA