4 Dakika Geç Kaldigi Için Sinava Alinmayinca Egitim Sistemini Suçladi

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskanligi tarafindan düzenlenen Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) basladi. Erzincan’da sinava 4 dakika geç kalan ögrenci içeri alinmadi. Ögrencinin babasi “4 dakikadan ne olacak” diyerek egitim sistemini suçladi.

4 Dakika Geç Kaldigi Için Sinava Alinmayinca Egitim Sistemini Suçladi
Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskanligi tarafindan 2 milyon 607 bin 903 adayin katilimiyla düzenlenen Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) basladi.

Korona virüs tedbirleri kapsaminda düzenlenen sinavda, binaya girislerde sosyal mesafe uyarisi yapilirken ögrencilere maske dagitilarak ellerini dezenfekte etmeleri saglandi. Görevlilerin maskeyle gezme zorunlulugu olan sinavda ögrenciler sinav sürecinde isterlerse maskelerini çikarabilecekler.

YKS’nin ilk oturumu olan TYT’de ögrencilerin sorulari cevaplamak için 135 dakikalik süresi olacak. TYT’ye giren adaylara Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, cografyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularindan 5’er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldigi fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltilecek.

Tüm Türkiye’de oldugu gibi Erzincan’da sinava katilacak olan ögrenciler, belirlenen okullarda YKS sinavina girmek için kosar adimlarla yetismeye çalisti. Korona virüs salgini tedbirleri kapsaminda okullarda bulunan görevliler, bina girislerinde kurulan masalarin üzerinde ilk olarak ögrencilerin sosyal mesafe kuralina uyarak ellerini dezenfekte etmelerini sagladi. Saat 10.15’te sinavin baslamasiyla okul bahçelerinde bulunan aileler çocuklari için Kuran-i Kerim okudu, dualar etti.

Erzincan’da sinava 4 dakika geç kalan bir ögrenci ise içeri alinmadi. Ögrenci okuldan geri dönerken beraberindeki babasi ise duruma tepki gösterdi. “4 dakikadan ne olacak” diyen ögrenci velisi, egitim sistemini suçlayarak okuldan ayrildi.

Öte yandan Erzincan’da, 26 Haziran Cumartesi günü olan TYT’ye 4 bin 131 kiz ve 4 bin 665 erkek aday olmak üzere toplamda 8 bin 796 kisi katilacak olup, 34 Milli Egitim Bakanligi’na bagli, 9 Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi’ne bagli ve 3 cezaevinde toplamda 46 sinav merkezinde bin 381 görevli personel hazir bulunacagi belirtildi.
Kaynak: İHA