Yüksekovalilar Evinin Kapisini YKS'ye Girecek Ögrencilere Açti

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi Baskanliginca (ÖSYM) Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin sinav merkezi ilan edilmesi sevinçle karsilanirken, vatandaslar Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) girecek ögrencilere konaklamalari için kapilarini açti.

Yüksekovalilar Evinin Kapisini YKS'ye Girecek Ögrencilere Açti
Önceki senelerde 2 veya 3 gün önceden YKS için Hakkari il merkezi ve Van’a giden ögrenciler, yol ve barinma sorununun yaninda maddi bir külfetle karsilasiyorlardi. Bu yil ise sinav merkezi olan Yüksekova, sinava girecek ögrencilerin böyle sorunlarla karsi karsiya kalmayacak olmalarindan dolayi büyük mutluluk yasiyor. Ilçe halki, çevre köy ve ilçelerden gelecek ögrencileri en iyi sartlarda agirlamak için kollari sivadi.

Gülcan Tekin adli ögrenci, Yüksekova’nin sinav merkezi olarak belirlenmesinin hem vatandaslar hem de ögrenciler açisindan çok güzel oldugunu belirterek, “Önceki senelerde biz Hakkari il merkezi ve Van’a gidiyorduk ve okullarimizi bulamiyorduk. Yer konusunda çok sikinti çekiyorduk. Baska evlerde kaliyorduk. Ne kahvalti yapabiliyorduk ne de uyuyabiliyorduk. Bu da sinav için negatif enerji olusturuyordu. Simdi ise Yüksekova’da sinava girecegiz. Hemen hemen herkes tüm okullari biliyor ve rahatlikla bulabiliyor. Disaridan gelen ögrenciler için de Yüksekovali tüm vatandaslarimiz evlerinin kapilarini açtilar. Yer sikintisi yasayan ögrenciler için biz de misafir etmeye ve agirlamaya haziriz” dedi.

Otel sahibi Vefa Baskin da, üniversiteye geçis sinavinin Yüksekova’da yapilmasinin çok güzel oldugunu belirterek, “Ögrencilerimiz daha önce Van ve Hakkari’ye gidiyordu. Yol ve konaklama sorunlarini çok yasiyorlardi. Sükürler olsun simdi kendi okullarinda girecekler. Bizde otel sahibi olarak disaridan gelecek tüm ögrencilere yardimci olacagiz. Yüksekova halki misafirperverligi ile nam saliyor. Ögrencilerimiz eskiden disari çiktigi zaman her konuda sikinti yasiyorlardi. Bizde bu sikintilari bildigimiz için disaridan gelen tüm ögrenci ve velilere kapimizi sonuna kadar açtik. Sinava girecek tüm ögrencilere basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

YKS’ye girecek olan Kamert Canan, sinavlarin Yüksekova’da yapilacak olmasindan çok memnun oldugunu dile getirerek, “Van’a gittigimiz zaman strese giriyorduk. Nerde kalacagiz diye telas yapiyorduk. Simdi ise böyle bir sikintimiz olmayacak. Kendi evimizden kalkip sinava girecegiz. Disaridan gelen tüm ögrenciler için de kapimiz açiktir. Sinava girecek herkese basarilar diliyorum” diye konustu.

Isletme sahibi Necip Çapraz da, ögrencilerin bu hafta sonu sinava girecegini belirterek, “Yüksekova potansiyeliyle ögrenci memleketi olma yolundadir. Disaridan gelecek tüm ögrencilere kapimiz açik. Yüksekova misafirperverligiyle bilinen bir memleket. Insallah bu sinavlardan sonra Yüksekova da üniversitesine kavusur. Esnaf olarak büyük bir sinav veriyoruz. Gelecek tüm ögrencilere yardimci olma yolunda en iyi sekilde çalisiyoruz. Tüm ögrencilere Allah zihin açikligi versin, basarilar diliyorum” dedi.

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Vedat Çogaç, YKS’nin Yüksekova’da yapilacak olmasinin önemli oldugunu söyleyerek, “Hem sehrin prestiji için hem de sehirde bulunan esnaf için çok önemli bir adim. Yüksekova sinav merkezi yapildigi için tüm mülki amirlere tesekkür ederiz. Yüksekova’ya gelen tüm ögrencilere herkes evinin kapisini açti. Tüm ögrenci kardeslerimize basarilar diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA