Vali Aksoy'un 'Uluslararasi Uyusturucu Kullanimi Ve Kaçakçiligiyla Mücadele Günü' Mesaji

Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, ’Uluslararasi Uyusturucu Kullanimi ve Kaçakçiligiyla Mücadele Günü’ dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Vali Aksoy, "Uyusturucu madde bagimliligi, dünya genelinde oldugu gibi ülkemizde de önemli bir sorun olarak varligini sürdürmektedir" dedi.

Vali Aksoy'un 'Uluslararasi Uyusturucu Kullanimi Ve Kaçakçiligiyla Mücadele Günü' Mesaji


Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, ’Uluslararasi Uyusturucu Kullanimi ve Kaçakçiligiyla Mücadele Günü’ dolayisiyla yayimladigi mesajinda Birlesmis Milletler Genel Kurulu 1987 yilinda, uyusturucu kullanilmayan saglikli bir toplum hedefine ulasmak, uyusturucu ile mücadele konusunda uluslararasi alanda eylem ve is birligini güçlendirmek amaciyla 26 Haziran tarihini ’Uluslararasi Uyusturucu Kullanimi ve Kaçakçiligi ile Mücadele Günü’ olarak kabul ettigini belirtti.

Bu amaca yönelik farkindalik olusturmak ve toplum bilincini artirmak amaciyla her yil Haziran tarihinde, dünyada ve ülkemizde yapilan etkinliklerde, saglikli yasam davranislarinin önemi vurgulanmakta ve uyusturucu kullaniminin zararlarina dikkat çekildigini ifade eden Vali Aksoy, " Uyusturucu kullanimina bagli zararlar, sadece kullanici ile sinirli saglik sorunlarindan ibaret olmayip; çogu zaman kisinin ailesine, içinde bulundugu çevreye ve toplumun tamamina yansiyan sosyal, hukuki, ekonomik zararlari da beraberinde getirmektedir. Toplumlarin hem bugününü hem de gelecegini tehdit ederek, maddi ve manevi kayiplara sebep olmaktadir. Ilimizde valiligimiz koordinasyonunda, bagimlilikla mücadele konulu Cumhurbaskanligi genelgesine uygun olarak; Bagimlilik ile Mücadele Il Koordinasyon Kurulu, Teknik Çalisma Gruplari ve tüm Ilçelerimizde Bagimlilikla Mücadele Ilçe Kurullari olusturulmus ve bu kurullarimiz belirli araliklarla toplantilar gerçeklestirmektedir. Ayrica ’Aydin Ili 2018-2023 Uyusturucu ile Mücadele Yerel Eylem Plani’ hazirlanmis ve Eylem Planina uygun olarak faaliyetler yürütülmektedir. Sokak saticilariyla mücadelede, vatandas gözetimini ve katkisini saglamak amaciyla Içisleri Bakanligimiz tarafindan Uyusturucu ile Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) Projesi’ne baslanmistir. Vatandaslarimizla en üst düzeyde iletisimin kurulmasi, taleplerinin etkin ve hizli bir biçimde karsilanarak, takip edilmesinin hedeflendigi Açik Kapi Projesi çalismalari, Valiligimiz tarafindan baslatilmistir. Söz konusu proje kapsaminda vatandaslarimizca dogrudan veya elektronik ortamda yapilan basvurular, ilgili kurumlarimizin koordinasyonunda titizlikle takip edilmektedir" dedi.



Suçun önleyici boyutu esas alinarak, Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan gelistirilen Narkotim Projesi kapsaminda, Aydin’da da kurulan Narkotim ekipleri ve personelleri sokakta aktif olarak faaliyetlerine devam ettigini belirten Aksoy, "Uyusturucu kullanan bireyler, aileler ya da toplumun diger fertlerinin 7 gün 24 saat danismanlik hizmeti alabilecekleri ALO 191 Uyusturucu ile Mücadele Danisma ve Destek Hatti, tedavi birimleri ile devletin diger organlari arasinda iletisimi saglayarak, arayan kisinin ihtiyacina göre hizmet sunan bir çözüm merkezi olarak görev yapmaktadir. Sokakta çalisan ve çalistirilan çocuklarimizin ihmal veya istismar edilmelerini engellemek, madde bagimliligi da dahil olmak üzere sokagin her türlü tehlikesine karsi onlari korumak ve egitim haklarinin engellenmesini önlemek amaciyla Ilimizde baslatilan çalismalarimiz kesintisiz devam etmektedir. Güvenlik birimlerimiz, halkimizin da destegi ile aileleri, gençleri, çocuklari uyusturucudan korumak için ellerinden gelen tüm gayreti bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da göstermeye devam edecektir. Fakat bu konuda yapilacak tüm çalismalarda, anne ve babalarin da bu çalismalarin içinde yer almalari ve güvenlik birimlerimize destek olmalari ile basariya ulasilabilecegi unutulmamalidir. Nihai amacimiz, basta gelecegimizin teminati olan çocuklarimiz ve gençlerimiz olmak üzere toplumun tamamini her türlü uyarici ve uyusturucu madde kullanimindan uzak tutmaktir. Bu duygu ve düsüncelerle, 26 Haziran Uluslararasi Uyusturucu Kullanimi ve Kaçakçiligiyla Mücadele Günü’nün, gelecegimiz olarak gördügümüz evlatlarimizi uyusturucu madde bagimliligindan korumak adina yürütülen çalismalarin basariya ulasmasi için bir vesile olmasini temenni ediyor, tüm vatandaslarimiza saglikli, mutlu ve huzurlu günler diliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA