Tarihi Ishak Pasa Sarayi Kültür Ve Sanat Etkinliklerine Ev Sahipligi Yapacak

Agri Valisi Osman Varol: 'Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi Ishak Pasa Sarayi'nda konser verecek. Kültür ve Turizm Bakanliginin farkli sanatçilari buraya gelecek. Agri Belediyesinin asikdengbej bulusmasi programi olacak'

Agri Valisi Osman Varol, Dogubayazit ilçesindeki tarihi Ishak Pasa Sarayi'nda birçok kültür ve sanat etkinligi düzenleyeceklerini belirtti.

Tarihi sarayda Valilik koordinesinde çini ustasi Adalet Yilmaz Aslan'in eserlerinden olusan "Cam ve Seramik Sergisi" açildi.

Vali Varol, açilista AA muhabirine yaptigi açiklamada, Türkiye ve uluslararasi arenada bilinen Ishak Pasa Sarayi'ni kültür ve sanat etkinlikleri kapsaminda degerlendirmeye karar verdiklerini söyledi.

Yaz mevsimi boyunca sarayda çesitli etkinlikler yapacaklarini ifade eden Varol, söyle konustu:

"Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi Ishak Pasa Sarayi'nda konser verecek. Kültür ve Turizm Bakanliginin farkli sanatçilari buraya gelecek. Agri Belediyesinin asik-dengbej bulusmasi programi olacak. Asik ve dengbejleri burada bulusturacagiz. Insallah çok güzel bir etkinlik olacak. Ecdadimizin Anadolu'daki en önemli eserlerinden olan Ishak Pasa Sarayi zaten biliniyor ama tekrar gündeme gelmesini istiyoruz. Agri ve Dogubayazit'in olumlu sekilde gündeme gelmesini istiyoruz."

Etkinlikler sayesinde vatandaslarin kültür ve sanat çalismalariyla daha fazla bulusacagini aktaran Varol, kentin her zaman olumlu imajla anilmasi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getirdi.

Açilisa, Il Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Mehmet Çimen, Dogubayazit Kaymakami Kemal Akpinar ve davetliler katildi.
Kaynak: AA