Istanbul Valiligi'nden Demokrasi Ve Özgürlükler Adasi Gezisi

Istanbul Valiligi, düzenledigi özel bir organizasyonla Demokrasi ve Özgürlükler Adasi’na bir gezi gerçeklestirdi.

Istanbul Valiligi'nden Demokrasi Ve Özgürlükler Adasi Gezisi
Istanbul Valiligi, düzenledigi özel bir organizasyonla Demokrasi ve Özgürlükler Adasi’na bir gezi gerçeklestirdi. Geziye, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Bilal Erdogan, 15 Temmuz Dernegi Baskani Ismail Hakki Turunç, Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, TIM Baskani Ismail Gülle ile Gazeteci Murat Bardakçi ve çesitli sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Adada ilk olarak ‘Yassiada Yargilamalari’nin yapildigi Hasan Polatkan Spor Salonu’nda gazeteci Murat Bardakçi, 27 Mayis darbesi ile yargilamalarda yasananlarla ilgili bir anlatim gerçeklestirdi. Programda 960 Salonu’nda Vali Yerlikaya’nin moderatörlügünde sivil toplum kuruluslari temsilcileriyle istisarelerde bulunuldu.

“Ögrencilerimizle, gençlerimizle, gazetecilerle, akademisyenlerimizle bu adayi gezecegiz”

Oturumda degerlendirmelerde bulunan Vali Yerlikaya, 27 Mayis darbesinin Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiginin altini çizdi. Vali Yerlikaya konusmasinda, “Boyu 740, eni ise sadece 185 metre olan bu küçük adada büyük acilar yasandi. Ismi yassi ama nami yasli olan bu ada Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in direktifleriyle yeni bir çehreye büründü. 27 Mayis 2020 tarihinde de ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adasi’ adiyla açildi. Bu müstesna adadan özellikle gençlerin almasi gereken birçok ders var. Bu yüzden Demokrasi ve Özgürlükler Adasi’na daha çok gelecegiz. Ögrencilerimizle, gençlerimizle, gazetecilerle, akademisyenlerimizle bu adayi gezecegiz” ifadelerini kullandi.

Oturumda söz alan dernek ve vakif yöneticileri, özellikle 15 Temmuz’un tüm dünyaya nasil daha iyi anlatilabilecegi konusunda fikir ve projelerini dile getirdi. Katilimcilar, Karanliktan Aydinliga Açik Hava Müzesi ve Adnan Menderes Müzesini büyük ilgiyle gezdi.
Kaynak: İHA