Ege'de 50 Kisilik Ekip Ayni Anda 4 Organ Nakli Yapti

Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesinde, toplam 50 kisilik ekip ayni anda 4 organ nakli yapti. Mugla’da trafik kazasi geçiren 20 yasindaki gencin organlari, Ege’den Mugla’ya giden ekip tarafindan es zamanli olarak alinarak, Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesinde tedavi gören hastalara nakledildi.

Ege'de 50 Kisilik Ekip Ayni Anda 4 Organ Nakli Yapti
Mugla’da geçirdigi trafik kazasinda agir yaralanan ve beyin ölümü gerçeklesen 20 yasindaki bir gencin organlarinin bagislamasi üzerine, Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesinde olusturulan ilk ekip Mugla’ya hareket etti. Zamanla yarisan ekip ayni anda; kalp, karaciger, akciger, 1 böbrek ve 1 korneayi es zamanli ameliyatla hastadan aldi. Bu sirada, organlarin nakledilecegi uygun hastalar belirlendi ve ameliyathaneler hazirlandi.

Mugla’ya giden ekibin organla Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesine dönmesinin ardindan, es zamanli olarak ameliyatlar baslatildi. Gece saatlerine kadar süren ameliyatlarda toplamda 50 kisi görev yapti. Kalp, karaciger, akciger ve böbrek uygun hastalara nakledildi.

Pandemi süresinde Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesinde bir ilke imza atan ekibi ziyaret eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, nakillerle ilgili bilgi aldi. Yogun bir çalismayla ter döken ekibi tebrik eden Rektör Budak, “Güçlü kadromuz yogun bir çalismayla önemli bir basariya imza atti. Ege Üniversitesi olarak kaliteli bir saglik hizmeti sunmak için sürekli bir gelisim içindeyiz. Egeliler olarak mevcut basarilarimizi daha üst seviyelere tasiyoruz. Pandemi sürecinde 50 kisilik bir ekibin görev aldigi es zamanli organ naklinde hastalarimiz yeni bir hayata baslayacak. Organlari bagislanan gencimize Allah’tan rahmet diliyorum, ailesine böyle bir karar verdikleri için tesekkür ediyorum. Hastalarimiza ise acil sifalar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA