Büyükkiliç, YKS'ye Girecek Ögrencilere Basarilar Diledi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, hafta sonu Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) girecek kentteki on binlerce ögrenciye basarilar diledi.

Büyükkiliç, YKS'ye Girecek Ögrencilere Basarilar Diledi
26 Haziran 2021 tarihinde uygulanacak olan 2021-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 27 Haziran 2021 tarihinde uygulanacak olan 2021-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2021-YKS 3. Oturum Yabanci Dil Testi (YDT) sinavlarina girecek ögrencilere basari ve kolayliklar dileyen Baskan Büyükkiliç, “Ögrencisiyle, ögretmeniyle ve velisiyle birlikte pandemi döneminde geçen bir sinav sürecinin daha sonuna gelindi. Ben ögrencilerimize basarilar ve kolayliklar diliyorum. Aileler ile ögretmenlere de umut dolu, basari dolu neticeler almalari temennisinde bulunuyorum” dedi.

Baskan Büyükkiliç, koronavirüs tedbirleri kapsaminda gerçeklestirilecek Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nda adaylar ve görevlilere maske, mesafe ve temizlik kurallarini hatirlatarak, egitimin insan için olmazsa olmaz bir deger olarak nitelendirdi. Egitimin, ögretimin ölçüm ve derecelendirme aracinin sinavlar oldugunu kaydeden Büyükkiliç, mesajinda sunlari söyledi;

“Orta ögrenimini tamamlayan ögrencilerimiz, yüksekögretime geçebilmek için bu sinavlara girmek zorundalar ve aldiklari egitim ve ögretimin bu sinavlarda karsiligini almak durumundalar. Bu anlamda emek veren, ter döken, kaygi çeken her ögrencimize, yavrumuza basarilar ve kolayliklar diliyorum. Allah yardimcilari olsun, zihin açikligi versin. Gelecegimiz olan yavrularimizi gözlerinden öpüyorum. Hemen buradan sunu da söyleyeyim, velilerimiz, yavrularimizin çok üzerlerine gitmesinler. Sinav önemli ama hayattan daha önemli degil. Hayatin sonu gibi düsünmesinler ve çocuklari çok sikistirmasinlar. Anlayisi elden birakmasinlar. Ben basta sehrimiz olmak üzere ülkemizdeki tüm yavrularimiza tekrardan basarilar diliyorum. Hayirli, huzurlu bir sinav diliyorum.”

Büyükkiliç mesajinda ayrica, hafta sonu üç oturum seklinde yapilacak sinavlarda, vatandaslardan da duyarli olunmasini beklediklerini paylasarak, “Sinav esnasinda gürültü yapmamaya, anlayisli olmaya gayret gösterelim. Yavrularimizin basarisina bu sekilde ortak olalim veya destek olalim” ifadelerinde bulundu. Yurt genelinde 200 sinav merkezinde gerçeklestirilecek olan 2021 Yüksekögretim Kurumlari Sinavi içerisindeki 26 Haziran Cumartesi günü yapilacak TYT sinavi, 10.15’te baslayacak ve 135 dakika sürecek. AYT ise 27 Haziran Pazar günü saat 10.15’te yapilacak ve 180 dakika sürecek. YDT ise 27 Haziran 2021 Pazar günü saat 15.45’te baslayacak ve 120 dakika sürecek.

Sinava girecek ögrenciler ile yakinlari, refakatçileri ve sinav görevlilerinin sinav yerlerine ulasimlarinda herhangi bir aksama yasanmamasi için sehir içi toplu tasima sefer sayilarinin artirilmasi dahil her türlü tedbir, valilik ve kaymakamliklar koordinasyonunda basta belediyeler olmak üzere ilgili birimlerce alinacak.
Kaynak: İHA