Acibadem Eskisehir Hastanesi'nde Deprem Tatbikati Yapildi

Acibadem Eskisehir Hastanesi’nde gerçeklestirilen kapsamli deprem tatbikati tüm birimlerin koordineli çalismasiyla basariyla sonuçlandi.

Acibadem Eskisehir Hastanesi'nde Deprem Tatbikati Yapildi
Acibadem Eskisehir Hastanesi tarafindan, Eskisehir Il Saglik Müdürlügü Afetlerde Saglik Hizmetleri Birimi ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) katilimiyla gerçeklestirilen afet ve acil durum tatbikati kapsaminda, deprem gerçeklesmesi durumunda hasta ve çalisan güvenligi için izlenmesi gereken tahliye plani titizlikle uygulandi.

Senaryo geregince gerçeklesen deprem için önce mor kod verilerek tüm ekipler bilgilendirildi. Ardindan sari tahliye anonsu verilerek öncelikli hastalardan baslanarak tüm hasta ve çalisanlarin güvenli bir sekilde bina disina çikmasi saglandi. Bina disinda kurulan çadirda tahliye edilen hastalarin yani sira turkuaz kod geregince deprem nedeniyle hastaneye basvuran kisilere tedavi hizmeti verildi.

Ardindan yesil kod anonsu verilerek tatbikat sonlandirildi.

“Bu tip tatbikatlar, hazirlik çalismalarimiz için çok önemli”

Tatbikatin ardindan açiklama yapan Acibadem Eskisehir Direktörü Mevlüt Yildirim, “Deprem maalesef ki ülkemizin gerçegi. Böyle bir durumla karsilasmamayi diliyoruz fakat saglik hizmetine ihtiyaç duyulacak her durum için hazirlik yapiyoruz. Bu tip tatbikatlar, bizim hazirlik çalismalarimiz için çok önemli. Bu tatbikati da basariyla tamamladik, her kosulda hizmet vermeye haziriz. UMKE ve tatbikatta görev alan tüm çalisma arkadaslarimiza tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA