Vali Bilmez, Erek Caddesinde Baslayan Çalismalari Inceledi

Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Erek Caddesinde baslayan yenileme çalismalarini yerinde inceledi.

Vali Bilmez, Erek Caddesinde Baslayan Çalismalari Inceledi
Kentte trafigi rahatlatmak ve caddelerin cazibesini artirmak için çalismalarini sürdüren Van Büyüksehir Belediyesi, yillardir geri plana atilan Erek Caddesinde yenileme çalismalarina basladi.

Çalismalarin yapildigi alana giden Vali Mehmet Emin Bilmez caddeyi gezerek yapilan çalismalari yerinde inceledi. Yapilan çalismalar hakkinda Genel Sekreter Yardimcisi Prof. Dr. Mucip Tapan, Fen Isleri Dairesi Baskani Sahip Görendagli’dan bilgi alarak, çalismalari en kisa sürede bitirilmesi talimatini verdi. Cadde esnafiyla da bir ile bir araya gelen Vali Mehmet Emin Bilmez, esnafin talep ve önerilerini dinledi. Van AVM Kavsagi’ndan baslayip Karsiyaka Besyol Kavsagi’na kadar uzanan yaklasik 1,6 kilometrelik caddede asfalt, yaya yolu, orta refüj, yagmur suyu drenaj hatti, dekoratif aydinlatmalar, kaldirim altinda fiber-optik hatti, engelli yürüme bandi ve otomatik sulama sistemi yapilacak. Yine kötü görüntü olusturan mevcut elektrik hatlari da VEDAS tarafindan yer altina alinacak.

“Cadde mevsim sartlari göz önüne alinarak yenilenecek”

Mevsim sartlari ve çevresel faktörler göz önüne alinarak hazirlanan projede kaldirimlarda andezit plaka ve bazalt küptas kullanilirken, yesil dokuya da büyük önem verilecek. Yapilacak peyzaj çalismalarinin yani sira cadde boyunca yol kenarina çinar agaçlari, orta refüje ise ihlamur agaçlari dikilecek. Trafigin sikismamasi adina ise çalismalar tek yön halinde etap etap yapilacak.
Kaynak: İHA