NKÜ Ögretim Üyelerinin Hazirladigi 'Tekirdag Cografya Atlasi' Rektör Sahin'e Takdim Edildi

Türkiye cografyasi kapsaminda "Il atlasi" türünde hazirlanmis ilk eser olan "Tekirdag Cografya Atlasi" Tekirdag Namik Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mümin Sahin'e takdim edildi.

NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Cografya Bölüm Baskani Doç. Dr. Emre Özsahin ve Ögretim Üyesi Ilker Eroglu tarafindan hazirlanan atlas, Tekirdag'daki dogal ve beseri sistemleri kapsayan çesitli tematik konulara ait birbirinden fakli analiz ve görsellestirme teknikleriyle hazirlanmis 213 farkli haritadan olusuyor.

Özsahin, ziyarette yaptigi konusmada, atlas içerigindeki haritalar, farkli kaynaklardan toplanan mekansal verilerin Cografi Bilgi Sistemleri (CBS) teknikleri kullanilarak yeniden üretilmesi, birlestirilmesi ve analiz edilmesiyle zenginlestirildigini söyledi.

Atlasta islenen bütün veriler, kullanim ve ögreticilik meziyetinin artirilmasina yönelik olarak etkileyici bir biçimde atlasta gösterilmeye çalisildigini ifade eden Özsahin, yediden yetmise toplumun her kesiminden okuyucu ve kullanici için görsel bilgiler sunan bir haritalar kitabi elde ettiklerini dile getirdi.

Rektör Sahin de atlasi olusturanlari tebrik ederek, "Tekirdag'imizin cografi güzellikleri ve özellikleri aslinda herkes tarafindan yerinde görülmeli. Ancak bu akademik çalismanin Tekirdagli olan ve olmayan herkes için fayda saglayacagina inaniyorum." dedi.

Kaynak: AA