Milli Egitim Bakani Selçuk, Ankara Anadolu Masal Evi'ni Açti

Çocuklarla masal dinleyip geleneksel oyunlari oynayan Selçuk, sebzelerin ekili oldugu alanda çapa yapti Selçuk: 'Türkiye'de masal evleriyle ilgili masalsi bir dönüsüm hayata geçirecegiz'.

Milli Egitim Bakani Selçuk, Ankara Anadolu Masal Evi'ni Açti
Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, "Anadolu Masal Evi" projesiyle Türkiye'de masalsi bir dönüsümü hayata geçireceklerini belirtti.

Selçuk, Keçiören ilçesinde "Ankara Anadolu Masal Evi"nin açilisinda yaptigi konusmada, bu projenin Türk kültüründe yer alan masallarin aktarilmasi noktasinda önemli oldugunu belirtti.

Masal evleri sayesinde çocuklar ile gerçekçi ve sahici bir bag kurulabildigini kaydeden Selçuk, bu projeyle 300 binden fazla ögretmenin Anadolu ve Dede Korkut masallariyla tanistigini söyledi.

Selçuk, bu çerçevede ögretmenlerin masallari ögrenirken aslinda kendi çocuklarina da masal anlatmalari ve masal tadinda ders sunmalari için bir firsat olusturuldugunu bildirerek su ifadeleri kullandi:

"Bütün bu sebeplere baktigimizda çocuklarimizin, ögretmenlerimizin masal evlerindeki duruslari, oturuslari, gülümsemeleri bambaska bir duygu uyandiriyor bizde. Çocuklarimizin orada olmaktan ne kadar mutlu olduklarina tekrar tekrar sahit oluyoruz. Bu çalismalari daha da büyütecegiz ve tüm Türkiye'de masal evleriyle ilgili masalsi bir dönüsüm hayata geçirecegiz."

Bu evlerde masal anlatilmasinin yani sira geleneksel oyunlarin oynandigini ve beceri atölyelerinin bulundugunu aktaran Selçuk, bu sayede çocuklarin masal tadinda bir egitim ve terbiye süreci içinde yasamlarina katki sagladiklarini sözlerine ekledi.

Konusmanin ardindan kurdele kesimi yapilarak Ankara Anadolu Masal Evi'nin açilisi yapildi.

- Selçuk, çocuklar ile masal dinledi

Selçuk, masal evi alanindaki bahçede çocuklarla oturdu.

Burada ögretmen Gönül Akin'in masal anlatmasinin ardindan Selçuk, ögrenciler ile cevizle oynanan "koz" adli oyunu oynadi.

Bakan Selçuk, oyun alanlarindaki çocuklari ziyaret edip sebzelerin ekili oldugu alanda çapa yapti.

Açilisa, MHP Ankara Milletvekili Nevin Tasliçay, Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok ile MEB Ögretmen Yetistirme ve Gelistirme Genel Müdürü Adnan Boyaci da katildi.
Kaynak: AA