Malatya'da Balik Av Yasagina Siki Denetim

Malatya’da su ürünlerinde uygulanan avlanma yasagi sürecinde gerçeklestirilen denetimlerde 13 sahsa idari para cezasi uygulanirken, yaklasik 2 bin metrelik aga ise el konuldu.

Malatya'da Balik Av Yasagina Siki Denetim
Su ürünleri üretim alaninda önemli bir potansiyele sahip Malatya’da su ürünleri avlanma yasagi süresince denetimler de araliksiz sürüyor. Basta Karakaya Baraj Gölü olmak üzere zengin su kaynaklarinda hem avcilik yolu ile hem de alabalik tesisleri ile üretim yapilirken, 1 Nisan’da baslayan ’Sazangiller türü’ balik avciligi yasagi 30 Haziran’da sona erecek. Bu süreçte suana kadar bin 115 denetim gerçeklestiren ekipler, toplam 3 bin 253 adet boy, tür, ruhsat kontrolü ve amatör balikçi denetimi yapti. 1 Nisan tarihinden itibaren sadece gece denetimlerinde 13 kisiye idari para cezasi uygulanirken, toplamda yasak süresince balik avlanmada kullanilan 2 bin metre aga ise el konuldu.

Kentte 1 Temmuz tarihi itibariyle sazangiller avciliginda avlanma yasaginin sona erecegi belirtilirken, bundan sonraki dönemlerde de denetimlerin devam edecegi ifade edildi.
Kaynak: İHA