Kirgizistan'da Kovid-19 Kaynakli Yeni Dalgaya Karsi 'Bireysel Sorumluluk' Uyarisi

Kirgizistan Bakanlar Kurulu Baskani Ulukbek Maripov, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarinin yeniden artisa geçmesi nedeniyle yeni dalgaya karsi "bireysel sorumluluk" uyarisinda bulundu.

Bakanlar Kurulu Baskani Maripov, kabine üyeleriyle yaptigi toplantida, saglik sisteminin artan Kovid-19'a karsi hazirligini ele aldi.

Kovid-19 vakalarinin yeniden artisa geçmesi nedeniyle yeni dalgaya karsi "bireysel sorumluluga" dikkati çeken Maripov, "Bakanlar Kurulu, toplu etkinlikleri disinda ülkede herhangi bir kisitlama getirme niyetinde degildir. Ancak her birimiz sevdiklerimizin sagligi için sosyal sorumlulugumuzu hissetmeliyiz ve bu, salginin yayilmasina karsi ortak mücadeleye katkiniz olacak." dedi.

Maripov, ülkede risk altinda olan 2 milyonu askin vatandasin asi olmasi için acil asi tedariki yapilmasi gerektigini vurguladi.

Bu arada, Saglik ve Sosyal Kalkinma Bakan Yardimcisi Bakit Djangaziyev, Twitter'den yaptigi açiklamada, ülkede bugün itibariyla asi olan vatandas sayisinin 100 bine çiktigini bildirdi.

Kirgizistan Saglik Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, son 24 saatte 822 vaka tespit edildi. Toplam vaka sayisi 118 bin 106'a yükseldi.

Son 24 saatte 5 kisinin yasamini yitirmesiyle ülkede virüse bagli can kaybi sayisi 1985'e çikti.

Iyilesen hasta sayisi ise toplam 106 bin 858 olarak kayitlara geçti.

Üç ay önce halkini asilamaya baslayan Kirgizistan, Çin'den 150 bin adet doz Sinopharm asi hibe almis, Rusya'dan da 100 bin doz Sputnik V asi tedarik etmisti.

Kaynak: AA