FÜ Veteriner Fakültesi 46. Dönem Mezunlarini Verdi

Firat Üniversitesi (FÜ) Veteriner Fakültesi 46. dönemde 185 mezun verdi.

FÜ Veteriner Fakültesi 46. Dönem Mezunlarini Verdi
Türk tarihinin 2’inci, Cumhuriyetin ise ilk kurulani olan Firat Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 46. döneminde 185 mezun verdi. Mezuniyet töreni, FÜ Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonunda yapildi. Törene, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Bilal Üstündag, Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Çalicioglu, Il Tarim ve Orman Müdürü Turan Karahan, Elazig Bölgesi Veteriner Hekimler Odasi Baskani Cazim Bulut, ögretim üyeleri, mezun ögrenciler ve aileleri katildi.

FÜ Veteriner Fakültesinin ülkenin en köklü veteriner fakültelerinden oldugunu belirten Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas “Geçen yil 50. kurulus yildönümünü kutlayan, ulusal ve uluslararasi akreditasyona sahip fakültemizden mezun olan tüm ögrencileri yürekten kutluyorum. Mezunlara bundan sonraki meslek yasamlarinda saglik ve basarilar diliyorum. Biz sizlere insanlik degerlerini, kardesligi, sevgiyi, barisi ve güzel vatan sevgisini ögretebilmis isek kendimizi bahtiyar hissedecegiz. Gönlümüz, dualarimiz hep sizlerle olacak, basarili çalismalarinizi duydukça sizlerle gurur duyacagiz. Yolunuz ve bahtiniz açik olsun” dedi.

FÜ Veteriner Fakültesinin bugün 46. dönem mezunlarini ugurladiklarini dile getiren Fakülte Dekani Prof. Dr. Mehmet Çalicioglu, “Mezunlarimiz ülke hayvanciliginin gelisimine önemli katkilar saglayacak. Fakültemiz hem ulusal hem uluslararasi akreditasyona sahip VEDEK’ten akredite olmus bir fakültedir” diye konustu.

Tören, basari belgeleri ve dereceye giren ögrencilere ödüllerinin verilmesinin ardindan kep atma töreni ile son buldu.
Kaynak: İHA