Fenerbahçe'de Ali Koç Ile Eyüp Yesilyurt Canli Yayinda Bir Araya Geldi

Sarilacivertli kulübün baskani Koç:'Insallah pazartesi günü hocamizi açiklayacagiz ve 1 Temmuz'da sezonu açacagiz'.

Fenerbahçe Kulübü Baskani Ali Koç ile baskan adayi Eyüp Yesilyurt, kulübün yarin ve 26'da gerçeklestirilecek olagan seçimli genel kurul toplantisi öncesi canli yayinda bir araya geldi.

Ali Koç, FBTV'de yayimlanan programda yaptigi açiklamada, kulüp baskanligina çok sayida kisinin aday olmasinin Fenerbahçe demokrasisi için önemli oldugunu dile getirerek, "Eyüp Bey'in saf ve samimi duygularla Fenerbahçe demokrasisine bir katki saglamak için yola çikmis olmasi bence memnuniyet verici. Keske Eyüp Yesilyurt gibi daha fazla kongre üyelerimiz olsa. Çünkü akil akildan üstündür. Eyüp Bey bu saf duygularla yola çikarken, anladigim kadariyla canini sikan bazi tecrübeler olmus. Eyüp Bey'i tanidigima çok memnun oldum. Kongreye katilim olmasi gerektiginden daha düsük olabilir. Ben buradan üyelerimize sesleniyorum, Fenerbahçe sölenine herkesin katilmasini önemle rica ediyorum." diye konustu.

Ali Koç, geride kalan üç sezonda özellikle futbolda islerin istedikleri gibi gitmedigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Aci tecrübeler oldu ama artik geçmise takilmamak lazim. Önümüzdeki sezon için kadromuzun bel kemigi belli. Yabanci kuralinda olacak degisiklige göre yatirimlar yapiyorduk. Geldigimiz noktada yabanci kurali bekledigimizden daha erken uygulaniyor. Fenerbahçe buna da çok hazirlikli. Kadromuz çok daha hazir, çok daha nitelikli. Insallah pazartesi günü de hocamizi açiklayacagiz ve 1 Temmuz'da sezonu açacagiz. Önümüzdeki sezon için çok daha hazirlikli ve inançli bir sekilde gidecegiz. Simdi Samandira'yi çözmemiz lazim. Samandira birkaç sezondur bize sikinti yaratiyor. Oradaki iklimi ve atmosferi istedigimiz noktaya getiremedik. Bunun da sahada yansimalarini görüyoruz. Futbolcularimiz birey olarak pirlanta gibi çocuklar ama bu yetmiyor. Bu sene Samandira çok daha farkli bir yer olacak."

- Eyüp Yesilyurt: "Bu yola saf ve temiz duygularla çiktik"

Eyüp Yesilyurt, kongre sürecinde arkadaslariyla yaptigi toplantida Fenerbahçe demokrasisi adina bir karar aldiklarini belirterek, "Ali Bey'in bu seçimde yalniz kalmamasi adina da karar aldik. Bu kararimiz neticesinde buraya kadar geldik. Buraya gelene kadar bu yolun çok tasli ve dikenli oldugunu gördük. Insanlarin söyledikleri ile yaptiklarinin birbirini tutmadigini gördük. Bazi insanlarin lafinin arkasinda durmadigini gördük. Biz bu yola saf ve temiz duygularla çiktik. Bizi bu yoldan çevirmek isteyen insanlarla karsilastik. Biz 232 imza topladik. Bunlarin 78'inin aidatini ödemedigini tespit ettik. Ondan sonra kurullarimizi olusturamadik. Insanlarda bir korku vardi. Ali Bey'den niye korkuyorlardi. Bu bizim baskanimiz, camiamizin bir degeri. Bir korku, bir algi olustu. Bunun neticesinde bana imza veren 5 kisi de imzasini geri aldi." degerlendirmesinde bulundu.

Ali Koç'tan bir ricasi oldugunu aktaran Yesilyurt, "Biz futbolcu getiriyoruz, 35-40 bin kisinin önünde formayi yere atiyor. Bunu yere atanlar da 2-3 milyon avro alan topçular. Ali Bey'den bir tek ricada bulunmak istiyorum bu formayi yere atan topçuyu Fenerbahçe tesislerinin tuvaletine bile sokmasinlar." ifadelerini kullandi.

Ali Koç, "Su an var mi öyle kimse?" diye sormasi üzerine Yesilyurt, "Geçen dönem vardi baskanim, Caner vardi." yanitini verdi.
Kaynak: AA