Dikim Makinesi Fiyati Yüksek Olunca Ahsaptan Kendisi Üretti

Konya’da tekstil firmasi sahibi Ibrahim Dogar, üretimi hizlandirmak için satin almak istedigi yorgan dikim makinesini fiyati yüksek olunca ahsaptan kendisi üretti.

Dikim Makinesi Fiyati Yüksek Olunca Ahsaptan Kendisi Üretti
Tekstil isiyle ugrasan Ibrahim Dogar, islerini hizlandirmak için yorgan dikim makinesi almaya karar verdi. Makine fiyatlarini arastiran Dogar, Türkiye’den 400 bin lira ve Çin’den 250 bin liraya makine teklifi aldi. Fiyatlari yüksek bulan Dogar, kendi makinesini yapmaya karar verdi. Dogar, ilk olarak makine parçalarini hem ucuz olmasindan hem ses yapmamasindan hem de tasima kolayligi nedeniyle çam agacindan üretti. Elektronik yazilimi da Çin’den getirten Dogar, makinesini tamamlayarak üretime basladi.

Makinesi ile günde 200 adete kadar yorgan dikebilen Ibrahim Dogar, bakanligin da destegiyle hem yorgan üretimini hem de makine üretimini artirmayi hedefliyor.

"Baktik olmuyor, kendimiz üretime baslayalim dedik"

Tekstil firmasi sahibi Ibrahim Dogar, tekstil isine baba meslegi olarak 1999 yilinda basladigini söyledi.

Baba meslegini yürütmek için toptan ev tekstili ürünleri satmaya basladiklarini ifade eden Dogar, “Bazi durumlardan dolayi üretimde sikintilar oldu, Gaziantep’ten yorgan getirmeye basladik. Kayseri, Denizli ve civarindan yorgan geldi. Bu konuda bazi aksamalar yasadik. Bu yüzden baktik olmuyor kendimiz üretime baslayalim dedik. Birkaç makine firmalarini arastirdim. Çin’deki ve ülkemizdeki birkaç makine firmalarindan fiyat aldik. 250 bin-300 bin lira araliginda fiyatlar alinca buna gücümüz yetmedi. O asamadan sonra kendim projesini çizip yazilimini satin almaya karar verdim. Sonra üretimine basladim. Bu sekilde üretim gerçeklesti. Bundan sonra bize destek gelirse biz de her türlü katkiyi sunmaya haziriz” dedi.



"Makine tesisi kurulursa issizler için bir is kapisi açilir diye düsünüyorum"

Makineyi yaklasik 3 ay önce bitirdigini anlatan Ibrahim Dogar, “Birkaç firmanin da katkisiyla beraber tamami kendime ait bir üretim oldu. Kurulum asamasinin ilk 2 ayi kurulum ile, son ayi ise deneme asamasi ile sorunsuz bir sekilde geçti. Tabii ki yazilim noktasinda sikintilar yasadik. Türkiye’mizde birçok bilgisayar mühendisi var ama bu yazilimi satin alabilecegim bir yer bulamadim. Yazilimi ve programi Çin’den geldi. Onlari alip kurduk, çalismaya basladik. Su an sorunsuz bir sekilde çalisiyor. Insallah devami gelir diye umuyorum. Ahsap dikim makinesi Konya’mizda yok. Türkiye’de de birkaç sayili firmada var. Bakanligimiz destek verirse ve bu sekilde bir makine tesisi kurulursa hem ülkemiz için hem de birçok üniversite mezunu issizler için bir is kapisi açilir diye düsünüyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA