Buca Cezaevi'nin Kaldirilmasiyla Ilgili Süreç Tamamlandi

Izmir’de Buca Ceza ve Infaz Kurumu’nun tasinmasi ile ilgili süreçte sona gelindi. Konuyla ilgili olarak Ankara’da temaslarda bulunan AK Parti Buca Ilçe Baskani Av. Hakan Kalfaoglu, Buca Belediyesinin de görüslerinin alinip sürece dahil edildigini ifade ederek, nihai asamada Çevre ve Sehircilik Bakanliginda imar planlarinin yapilarak gerçeklestirilmesi noktasinda mutabakat sagladiklarini açikladi.

Buca Cezaevi'nin Kaldirilmasiyla Ilgili Süreç Tamamlandi
Buca Cezaevi’nin kaldirilmasi ile ilgili sürecin AK Parti Genel Baskanvekili ve Izmir Milletvekili Binali Yildirim’in Büyüksehir Belediyesi Baskanligi adayligi dönemindeki projelerinden birisi oldugunu hatirlatan AK Parti Buca Ilçe Baskani Hakan Kalfaoglu, Ankara’da AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Izmir Milletvekili Hamza Dag, Izmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç ile birlikte Çevre ve Sehircilik Bakanligi Mekansal Planlama Genel Müdürü Erdal Kayapinar ile görüstüklerini, bakanlikta gelinen süreci degerlendirdiklerini ifade etti.

Kalfaoglu, nihai asamada Çevre ve Sehircilik Bakanliginda imar planlarinin yapilarak gerçeklestirilmesi noktasinda mutabakat sagladiklarini ifade etti.

Bundan sonraki süreçte sehir merkezinde kalan Buca Cezaevi’nin kaldirilmasiyla birlikte kentin önemli bir çekim merkezi olacagini belirten Kalfaoglu, kararin Izmir’e ve Buca’ya hayirli olmasini temenni ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA