BM Genel Sekreteri Guterres, Avrupa'da Göç Konusunda Yeni Bir Anlayisa Ihtiyaç Duyuldugunu Söyledi

Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Bana göre, Avrupa'nin ortak göç politikasi olmasi çok önemli. Bunun için göç konusunda yeni bir anlayisa ihtiyacimiz var." dedi.

Guterres, Avrupa Parlamentosu Baskani David Sassoli ile düzenledigi ortak basin toplantisinda, "Avrupa kapsaminda hiçbir ülke, bu meydan okumaya (göç) tek basina çözüm bulamaz. Bana göre, Avrupa'nin ortak göç politikasi olmasi çok önemli. Bunun için göç konusunda yeni bir anlayisa ihtiyacimiz var." degerlendirmesini yapti.

"Annem 97 yasinda. Tahmin edeceginiz gibi ciddi problemleri var. Lizbon'da evimizde anneme 24 saat destek veriyoruz. Ona destek verenlere baktigimda pek Portekizli görmüyorum." diye konusan Guterres, göçün gerekli ve çok önemli bir unsur oldugunu vurguladi.

Guterres, göçün ihtiyaç degil, tercih olmasi için çalisilmasi gerektigini dile getirerek, "Bu ancak Avrupa ülkelerinin bir araya gelmesiyle mümkün olur." ifadesini kullandi.

"Tüm toplumlarimiz 'çok etnisiteli, dinli ve kültürlü' hale geliyor. Bu bir zenginlik, tehdit degil." diyen Guterres, sosyal entegrasyona büyük yatirim yapilmasi gerektigini kaydetti.

Kaynak: AA