Altinyildiz Classics 'Yüzde 100 Sürdürülebilir Vitrin' Projesini Baslatti

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ön lisans, lisans, yüksek lisans ve SEM sertifika programi ögrencilerini kapsayan projenin ilk asamasinda ögrenciler, firmanin stoklarinda bulunan sürdürülebilir malzemeleri kullanarak yilbasi vitrini tasarlayacak.

Altinyildiz Classics, çevre dostu baglantili projeleri kapsaminda, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi is birligi ile "Yüzde 100 Sürdürülebilir Vitrin" projesi baslatti.

Altinyildiz Classics'ten yapilan açiklamaya göre, sirket, sürdürülebilir tekstile destek vermek amaciyla kuruldugu günden beri çevre dostu projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

Bu çerçevede Altinyildiz Classics, tüm atik kumaslari renk ve içeriklerine göre ayristirarak Usak'ta bulunan "OEKO-TEX Standart 100 ve Global Recycled Standard (GRS)" sertifikali Haksa dönüsüm fabrikasinda iplige dönüstürerek geri dönüsüme katki sürecini daha kapsamli sekilde yürütme karari aldi.

Daha önce 13 ton geri dönüstürülmüs elyaf kullanarak 1 milyon 200 bin pet siseyi kumasa dönüstüren Altinyildiz Classics, yeni projeyle geri dönüsüm kumaslardan bir kapsül koleksiyon olusturmayi hedefliyor.

Dönüsüm merkezi is birligini, magazalarda ürün toplama ayaginda da sürdürecek olan Altinyildiz Classics, magazalardan toplanan ürünleri de belirli araliklarla Usak dönüsüm fabrikasinda ayristirarak tekrar dönüstürecek.

- Ögrenciler, yilbasi vitrini tasarlayacak

Altinyildiz Classics, çevre dostu baglantili projeleri kapsaminda, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi is birligi ile "Yüzde 100 Sürdürülebilir Vitrin" projesi baslatti.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ön lisans, lisans, yüksek lisans ve SEM sertifika programi ögrencilerini kapsayan projenin ilk asamasinda, ögrenciler firmanin stoklarinda bulunan sürdürülebilir malzemeleri kullanarak yilbasi vitrini tasarlayacak.

23-30 Haziran ve 3 Temmuz'da yapilacak workshop'lara katilim gösteren ögrencilere, Doç. Dr. Sibel Onat Hattap, Doç. Dr. Kevser Gürcan Akbas, Ögr. Gör. Pinar Salman, Dr. Ögr. Üyesi Basak Özdogan, Doç. Fatma Öztürk Dönmez, Dr. Ögr. Üyesi Çagla Tulukçu, Doç. Dr. Ögr. Üyesi Ece Postalci, Ögr. Gör. Derya Tecimer, Ögr. Gör. Aysegül Erdin Pekmezci ve Ars. Gör. Reyhan Polat'in yani sira BR Magazacilik Kurumsal iletisim Direktörü Ugur Gülce, Beymen Business Tasarim Müdürü Ahmet Korkmaz, Altinyildiz Classics Tasarim Müdürü Tugba Uguz, BR Magazacilik Görsel Tasarim Müdürü Derya Delice ve Görsel Sunum Müdürü Özgür Dumantepe tarafindan egitimler verilecek.

Workshop'lara katilan ögrencilere destek amaçli burs verilirken, sürdürülebilir vitrin malzemeleri, kumaslar, koliler, naylon torbalar, plastikler gibi aslinda tüm dönüsebilen atik malzemelerle ögrencilerden yilbasi vitrin tasarimi yapmalari istenecek. Seçilen tasarimlar, 3 büyük sehirde belirlenen Altinyildiz Classics magaza vitrinlerinde yilbasi dönemi boyunca sergilenecek.

Workshop'a katilan tüm ögrencilere hediye çeki verilirken, vitrinde kullanilmak üzere tasarimlari seçilen ögrencilere ise ayrica para ödülü takdim edilecek.

Program kapsamindaki yetenekli adaylar, insan kaynaklari aday havuzuna alinarak staj imkanindan faydalanacak ve açik pozisyonlar için degerlendirilecek.

Kaynak: AA