Akdeniz'de Genel Temizlik Ve Dezenfekte Çalismalari Araliksiz Sürüyor

Akdeniz Belediyesi, halk sagliginin korunmasi ve kent temizliginin saglanmasi, ayrica korona virüs salgini ile mücadele kapsaminda ilçe genelinde temizlik ve dezenfekte çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Akdeniz'de Genel Temizlik Ve Dezenfekte Çalismalari Araliksiz Sürüyor
İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ekipleri tarafindan ilçe genelindeki 65 mahallenin tamaminda, belirlenen plan ve program dahilinde temizlik hizmeti, cadde ve sokaklarin ilaçli su ile yikanmasi, binlerce çöp konteynerinin bosaltilmasina 7 gün 24 saat çalisma esasina göre kesintisiz devam ediliyor.

Günde yaklasik 400 ton çöp toplanip sehirden çikariliyor

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügüne bagli diger ekipler de araçlar yardimiyla bütün ilçe genelinde her gün yaklasik 400 ton çöpü toplayip sehirden çikariyor ve kati atik bertaraf tesisine tasiyor. Ekipler, ilçe genelindeki tüm sokak, meydan, türbe ve okul bahçeleri ile pazar yerlerini temizleyip, ardindan korona virüs salginina karsi dezenfektanli su ile yikarken, mobil ekipler de agirlikli olarak kirsal mahallelerdeki meydanlari, sokaklari, cami, okul ve parklari temizliyor.

Tonlarca tarimsal atik toplaniyor, çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor

Salgina karsi çalismalarina araliksiz devam eden ekipler, çöp konteyneri yikama araçlariyla da belirledikleri program dahilinde 65 mahallede bulunan binlerce çöp konteynerini ilaçli su ile yikayip dezenfekte ediyor. Zaman içinde ömrünü tamamlayan veya zarar gören çöp konteynerleri de yenileriyle degistiriliyor.

Araliksiz süren hizmet kapsaminda, çöp taksiler yardimiyla da insan ve araç yogunlugunun oldugu kent merkezi ile merkez mahallelerde bulunan cadde ve sokaklarda yer alan çöpler toplaniyor, mini süpürge araci ile sokaklar temizleniyor. Tarimsal üretimin yogun oldugu kirsal mahallelere de agirlik veren ekipler; tarla, bahçe ve seralarin yanina atilan tonlarca tarimsal atigi toplayip sehirden çikariyor.
Kaynak: İHA