1. Hava Ikmal Bakim Merkezi Ilkokulu, Türkiye Sanal Hareketliliginde Ev Sahipligi Yapiyor

Eskisehir'de faaliyet gösteren 1. Hava Ikmal Bakim Merkezi Ilkokulunun, 4 ülkeden 200 ögrenciye ve onlarca ögretmene Türkiye sanal hareketliliginde ev sahipligi yaptigi bildirildi.

Okul müdürü Nurettin Ates, yaptigi yazili açiklamada, okulun uluslararasi koordinatörlüklerini ayni anda yürüttügü ve halen devam eden, Türkiye Ulusal Ajansinin destekledigi üç farkli Erasmus+ KA229 projesi ile egitime yeni bir nefes ve proje odakli bakis açisi getirdigini belirtti.

Ates, halen Ispanya, Italya, Portekiz, Polonya, Yunanistan ve Sirbistan’dan 8 okulla is birliginin sürdürüldügünü ve bu okullara mentorluk yaptiklarini aktardi.

Önceki yillarda da ögretmen ve okul yöneticilerinin sürekli mesleki ve bireysel gelisimlerinin desteklenmesi amaciyla gerçeklestirdigi iki farkli Erasmus+ projesi kapsaminda Avrupa'nin birçok ülkesindeki kurslara katilimlarinin saglandigini hatirlatan Ates, su bilgileri paylasti:

"Okulumuz, TÜBITAK 4004 Doga Egitimi ve Bilim Okullari Izimiz Agaç Olsun Iklim Degismesin adli projesiyle de ilkokul düzeyinde TÜBITAK tarafindan kabul edilen ilk projeyi gerçeklestiren okul olarak dikkatleri üzerinde toplamaktadir. Erasmus+ KA2 Yenilik ve Iyi Uygulamalarin Degisimi Için Isbirligi-Stratejik Ortakliklar-Okul Egitimi kapsaminda, 'Sürdürülebilir Biyolojik Çesitlilik Için Avrupa Ile Elele' adli, 2018-1-TR01-KA229-058847_1 proje numarasi ile Disisleri Bakanligina bagli Türkiye Ulusal Ajansi ve Avrupa Birligi Komisyonu tarafindan desteklenen proje, 1. Hava Ikmal Bakim Merkezi Ilkokulunun uluslararasi koordinatörlügünde, Italya’dan Istituto Comprensivo 2 Sant'Agata de' Goti, Ispanya’dan Cra Babia ve Portekiz’den Colégio Guadalupe okullarinin ortakligiyla es zamanli olarak yürütülmektedir."

Ates, Italya, Ispanya ve Portekiz’den 200 ögrenciye, 4 Haziran'da Türkiye'yi temsilen 1. Hava Ikmal Bakim Merkezi Ilkokulu ev sahipliginde baslayan uluslararasi sanal hareketliligin 14 gün devam edecegini kaydetti.

Etkinliklerde, 1. Hava Ikmal Bakim Merkezi Ilkokulu ögrencilerinin Avrupa’daki akranlariyla, ögretmenlerin meslektaslariyla bulusarak, Türkiye’nin, Eskisehir’in, okul tanitimlari, okuldaki tohum bankasi, botanik bahçesi, çimlendirme alani, hayvan barinaklariyla diger proje faaliyetleri Ingilizce ögrenci ve ögretmen sunumlariyla yapildigina deginen Ates, "Minik elçiler paylasim ve is birligi kültürüyle, ülkemizin degerlerini ve kültürümüzü ve okullarinda yürütülen çalismalari gururla aktarmakta, kültürler arasi etkilesimle ve farkindalikla Avrupa ülkelerini tanimakta, ögrenciler akranlariyla diyaloglar ve arkadasliklar kurarak evrensel bakis açisi kazanmakta, okullarda yapilan es zamanli yürütülen çalismalar karsilastirilmakta, paylasilmakta, tartisilmaktadir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA