Rus Muhalif Lider Navalny'den Putin'e Açiklamasi 'Yalan Söylemeden Edemiyor'

Rus muhalif lider Alexei Navalny, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in kendisi için söyledigi "Hakkinda arama karari varken tutuklanmak istediginden eminim" sözlerine cevap olarak, "Yalan söylemeden edemiyor" dedi.

Rus Muhalif Lider Navalny'den Putin'e Açiklamasi 'Yalan Söylemeden Edemiyor'
Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, 16 Haziran’da Isviçre’nin Cenevre kentinde ABD Baskani Joe Biden ile bir araya gelmis, görüsmenin ardindan iki lider ayri ayri basin toplantisi düzenlemisti. Putin basin toplantisinda, görüsmede Rus muhalif lider Alexei Navalny konusuna da deginildigini belirtmis, "Alexei Navalny, Rusya yasalarini ihlal ettigini biliyordu. Hakkinda arama karari varken tutuklanmak istediginden eminim” ifadelerini kullanarak Navalny’nin durumu provoke etmek istedigini ima etmisti. Cezaevindeki Navalny, Putin’in sözlerine sosyal medya hesabi üzerinden cevap verdi. Navalny, Putin’e yönelik sert ifadeler kullanarak, "Elinde bir sözlük var mi? Uzun bir süre iktidarda kaldiginda sonsuz miktarda para ve görevi kötüye kullanma nedeniyle söyledigi yalanlar nedir? Sadece tek kelimelik yalan söylemiyor. Aninda açiga çikacagini bile bile yalan söylüyor. Yalan söylemeden edemiyor" dedi.



Navalny’nin telegram hesabi kapanabilir

Cezaevindeki Navalny, Rusya lideri Putin’e avukatlari ve ekibi araciligiyla sosyal medya hesaplari üzerinden cevap veriyor. Navalny’nin ekibi özellikle Twitter ve Instagram’i aktif kullanirken, Navalny’nin tutuklanmasindan sonra hiç kullanmadigi Telegram hesabi kapanma riskiyle karsi karsiya. Navalny’nin cezaevine girmesinden bu yana kullanilmayan Telegram hesabinin 26 gün sonra kapanacagi, hesabin kapanmamasi için hesaba giris yapilmasi gerektigi ögrenildi. Navanly’nin basin ofisi ise bunun çözülebilecek bir konu oldugunu ve hesabin aktif olarak kullanilacagini duyurdu.

Telegram kurallarina göre, uzun süredir aktif olmayan ancak hesabini açik tutmak isteyen kisilerin 6 ay içinde en az bir kez giris yapmasi gerekiyor.
Kaynak: İHA