Osmaniye'de Türk Ve Suriyeli Gençlerin Katildigi Sosyal Uyum Kampi Düzenlendi

Osmaniye'de Ver Elini Kardesim Projesi kapsaminda Türk ve Suriyeli gençlerin katildigi sosyal uyum kampi düzenlendi.

Osmaniye'de Türk Ve Suriyeli Gençlerin Katildigi Sosyal Uyum Kampi Düzenlendi
Osmaniye Gençlik ve Spor Il Müdürlügü'ne bagli Aslantas Gençlik Kampi'nda düzenlenen etkinlige 158 Türk ve Suriyeli genç katildi.

Kamp hakkinda AA muhabirine bilgi veren Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Logoglu, 6 gün sürecek kampa Mardin, Sirnak, Batman, Malatya, Diyarbakir, Elazig, Gaziantep, Kilis, Sanliurfa, Kahramanmaras, Adiyaman, Kayseri’den 158 Türk ve Suriyeli gençlerin katildigini söyledi.

Kampin ilk döneminde kiz ögrencilerin bulundugunu, ikinci döneminde de erkek ögrencilerin gelecegini ifade eden Logoglu, "Sosyal Uyum Projesini yürüten bir il olarak hem proje dahilinde hem de bu kamp vesilesi ile ensarlik görevini yerine getiriyor olmaktan dolayi mutluyuz. Proje ve kampimiz hayirlara, kardesligimize vesile olsun." dedi.

Gençlik Kampi Program Sorumlusu Fadime Balci da, kampin Suriyeli ögrencilerle Türk ögrencilerin kaynasmasini hedeflendigini dile getirdi.

Ögrencilerin kampta empati duygularinin gelistigini aktaran Balci, "Kampimizda, ögrencilerimizin iletisim becerilerini güçlendirmesini önemsiyoruz. Burada tatil havasinda bir kamp süreci yasiyorlar. Bunu yaparken de maske, mesafe ve temizlik kurallarina riayet ediyoruz. Kampta okçuluk, ip parkuru, havuz, halk oyunlari, tiyatro gibi birçok etkinlik yapiyoruz. Etkinlikler, Suriyeli kardeslerimizin bizim gençlerimizle uyumunu güçlendiriyor." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA