OMÜ'de Uluslararasi Projeler Tek Çati Altinda Toplaniyor

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal tarafindan baslatilan yeni yapilanma çalismalari hiz kesmeden devam ediyor. Egitim alaninda baslatilan revizyon çalismalarina ek olarak Ar-Ge üniversitesi olma hedefiyle çikilan yolda OMÜ, uluslararasi projeler konusunda da önemli kurumsal degisiklikler yapiyor.

OMÜ'de Uluslararasi Projeler Tek Çati Altinda Toplaniyor


Ar-Ge Koordinasyon Birimini ve Proje Gelistirme Birimi kuruldu

Uluslararasi projeleri ve proje odakli Ar-Ge çalismalarini, bir merkezden yürütmek amaciyla “Ar-Ge Koordinasyon Birimini” kurma çalismalari baslatan OMÜ yönetimi, bu birimin bir parçasi olarak da “Proje Gelistirme Birimini” kurdu. Böylece yönetim, Üniversitede daginik halde bulunan proje gelistirme birimlerini bu birimde toplayarak birimin ulusal ve uluslararasi proje ofislerine aktardi. Bu dogrultuda ilk olarak OMÜ-TTO (Teknoloji Transfer Ofisi) bünyesindeki proje ekibi, Rektörlük Bünyesindeki Proje Gelistirme Biriminin proje ofisine aktarilarak çalismalarina baslandi.

OMÜ’nün uluslararasilasma çalismalarina katki saglamak ve bu alanda Üniversitenin eksik oldugu proje alanlarinda yeni uluslararasi projeleri hayata geçirmek için yürütülen uluslararasi TÜBITAK projeleri, uluslararasi Erasmus projeleri ile uluslararasi Mevlana Ofisi projeleri de Rektörlügün Proje Gelistirme Birimindeki ilgili proje ofisine aktarildi. Bu ofisin koordinatörlügüne ve Uluslararasi Iliskiler Birimi bünyesindeki Erasmus Kurum Koordinatörlügü görevine de Doç. Dr. Ismail Yaman atandi.

Paydaslarin projelerden yararlanabilmesi için imkân ve ulasilabilirligin arttirilmasi hedefleniyor

Yapilan bu köklü degisiklik ile çok genis alana yayilan uluslararasi proje çesitliliklerinden, gerek kamu gerekse sivil paydaslarin yararlanabilmesi için imkân ve ulasilabilirligin arttirilmasi hedefleniyor. Ayrica bu degisiklikle, simdiye kadar Üniversitenin farkli birimleri tarafindan yürütülen uluslararasi proje ve bu projelere bagli Ar-Ge çalismalarinin tek bir çati altinda toplanmasiyla denetiminin saglanarak verimliliginin artmasi, proje basvurulari hususunda bilgilendirme ve yönlendirme islemlerinin saglikli bir sekilde yürütülmesi amaçlaniyor.

Yeni yapilanma üniversite-sanayi isbirliginde önemli bir kilometre tasi

OMÜ’nün uluslararasi arastirmalar yapmasi için en uygun ekosisteminin olusmasina imkân saglayacak bu yeni düzenleme ile akademik camianin ve sanayicilerin ulusal ve uluslararasi proje fikirleri de hayata geçebilecek ve böylece Ar-Ge alaninda yatirim yapmayi hedefleyen sirketlerin uygun projelere ulasmasi temin edilmis olacak. Yeni olusturulan birim sayesinde, proje basvuru sürecinin tek bir merkezin koordinatörlügünde yönlendirilmesiyle paydaslarin alternatif proje imkânlari hakkinda bilgilendirilmesi, proje yazilim destegi almasi ve üniversite-sanayi isbirligi konularinda destek alarak sorunlarin çözümüne katki sunulmasi saglanacak.

OMÜ’nün uluslararasilasma ve proje odakli Ar-Ge üniversite olma yolunda bu degisimin önemli bir itici güç olmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA