Köpege Kötü Muameleyi Sosyal Medyada Paylasinca Jandarmaya Yakalandilar

Eskisehir’de sosyal medyada paylasilan görüntüleri inceleyen jandarma ekipleri, hayvanlara kötü muamele uygulayan ve usulsüz köpek alim satimi yaptiklari tespit edilen sahislari bularak 2 bin 66 lira idari para cezasi uyguladi.

Köpege Kötü Muameleyi Sosyal Medyada Paylasinca Jandarmaya Yakalandilar
Eskisehir Il Jandarma Komutanligi Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma ekiplerince sosyal medya üzerinden yapilan sanal devriye neticesinde hayvanlara kötü muamele uygulayan ve usulsüz köpek alim satimi yaptiklari tespit edilen sahislara yönelik arastirma baslatildi. Yapilan detayli arastirma neticesinde; Çifteler ilçesi Saithalimpasa mahallesinde M.S. isimli sahsin hayvanlara kötü muamelede bulundugu ve konu ile ilgili görüntüleri sosyal medyada paylastigi, M.B. isimli sahsin ise usulsüz köpek alim satimi yaptigi tespit edildi.

Eskisehir Il Jandarma Komutanligi Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Timi ve Eskisehir Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürlügü ekipleri ile birlikte süpheliler M.S. ve M.B. hakkinda 5199 Sayili Hayvanlari Koruma Kanununa muhalefet suçundan her iki süpheliye toplam 2 bin 66 TL idari para cezasi uygulandi.
Kaynak: İHA