Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun, Darbedilen IHA Muhabiri Uslu'ya Geçmis Olsun Dileginde Bulundu

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan'in Kocaeli'deki çiftliginde yikim çalismalarinin takibi sirasinda darbedilen Ihlas Haber Ajansi (IHA) Muhabiri Mustafa Uslu'yu telefonla arayarak geçmis olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, görüsmede, Uslu'nun görevi basinda böyle menfur bir saldiriya ugramasindan büyük üzüntü duydugunu ifade eden Altun, sunlari kaydetti:

"Çok kizdim, öfkelendim, canim sikildi. Bu gerçekten kabul edilemez. Insallah en kisa zamanda sifa bulursunuz. Cenabi Allah'tan bunu niyaz ediyorum. Bu, barbarlik ve kan donduran, insanlik disi bir saldiri. Siz orada mesleginizi yapiyorsunuz. Bir gazeteci olarak orada bulunuyorsunuz. Dünyanin neresinde olursa olsun, bu bir haber. Orada kaçak bir yapi yikiliyor, bilinen bir kisinin yapisi. Bunu sizin haber yapmanizdan daha dogal bir sey daha olamaz. Agzindan basin özgürlügünü, vatandasin haber alma özgürlügünü düsürmeyenler, simdi seslerini çikarmiyorlar. Burada resmen suçlarini bastirmak için kötülük yapmis durumdalar. Bu, kabul edilebilir bir sey degil. Biz bunun pesini birakmayacagiz."

Fahrettin Altun, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in da Mustafa Uslu'ya selamlarini ve geçmis olsun dileklerini iletti.

Habercilik görevini yerine getiren Uslu'ya karsi böyle bir barbarligin ve saldirganligin kabul edilemez oldugunun altini çizen Altun, "Hem sahsim hem de kurumumuz adina her zaman yaninizdayiz, arkanizdayiz. Saldirganlarin da hukuk önünde hesap vermesi için olayin takipçisi olacagiz. Elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyacagiz. Gerçekten çok büyük bir sogukkanlilikla bu vahsete karsi durmussunuz. Sizi onun için de tebrik ediyorum. Çok geçmis olsun. Rabb'imden sifa diliyorum. Bundan sonraki çalismalarinizda da basarilar diliyorum." ifadelerini kullandi.

- "Barbarligi yapanlar hesap verecek"

"Siz görevinizi yapiyorsunuz. Orada bir basin mensubunun böyle bir saldiriya ugramasi benim hem yürüttügüm görev adina da hem de insan olarak tepki göstermem gereken bir sey. Bu siyaset üstü bir sey, ideoloji üstü bir sey." vurgusu yapan Altun, sunlari kaydetti:

"Ne yazik ki bu barbarligi yapanlari da taniyoruz. Bu çok adice bir saldiri. Hukuk önünde bu faillerin hesap vermesi için biz süreci yakinda takip edecegiz. Bunlar size çok farkli sekillerde sagdan soldan yaklasmaya çalisacaklardir. Siz gözünüzü budaktan sakinmayin. Hiçbir sekilde tedirginliginiz, korkunuz olmasin. Sonuçta burasi Türkiye Cumhuriyeti. Burada devlet var, nizam var. Bu barbarligi yapanlar hesap verecekler. Hiç endiseniz olmasin."

Öte yandan Altun, 25 Ekim'de yapilacak dügünü dolayisiyla Uslu ve esini tebrik ederek kendilerine mutluluklar diledi.

Mustafa Uslu da kendisine sürecin basindan bu yana destek oldugu için Altun'a tesekkür etti.

Kaynak: AA