AK Partili Çakir Açiklamasi 'Erken Seçim Isteyenler, Girdigi Her Seçimi Kaybetmislerdir'

AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakir, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'in erken seçim istemelerinin perde arkasinin, tabanlarinin yeni kurulan partilere kaymasini önlemek oldugunu belirterek, erken seçim isteyenlerin, girdikleri her seçimi kaybettiklerini söyledi.

Çakir, Mecliste düzenledigi basin toplantisinda, erken seçim tartismasinin hem muhalefet hem de medyadaki bazi kesimler tarafindan bilinçli bir sekilde kullanildigini belirterek, "Taraftarlarina 'haziriz, güçlüyüz' mesaji vermek için yeniden yaris istiyormus gibi yapiyorlar. Erken seçim isteyenler olasi bir seçime hazir mi?" diye sordu.

CHP, IYI Parti ve HDP'de kavgalarin da tartismalarin da siyasi çekismelerin de bitmedigini kaydeden Çakir, "Öyle ki parti içinde muhalifler de yeni partiler kurdu ve kurmaya da devam ediyor." dedi.

Her gün erken seçim isteyen CHP, IYI Parti, HDP'nin partilerinde yasanan kan kayiplarini önlemek, kavga ve tartismalari sonlandirmak, Millet Ittifaki içinden çikan yeni partileri önlemek için ne yapacagini sasirdiklarini anlatan Çakir, "Kiliçdaroglu ve Aksener'in erken seçim istemelerinin asil perde arkasi, tabanlarinin yeni kurulan partilere kaymasini önlemektir. Kaldi ki erken seçim isteyenler, girdigi her seçimi kaybetmislerdir. Erken seçim isteyenler, sabirlari varsa 2023 yilini beklesin ve görsünler." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA