280 Bin Doz Asi Yapilan Elazig'da 25 Yas Üstü Vatandaslar Asi Olmaya Basladi

Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsaminda bugünde kadar 280 bin doz asinin yapildigi Elazig’da son bir hafta içerisinde 35 bin asi uygulandi, 25 yas üzeri vatandaslarin da kabul edilmesiyle bu rakamin haftalik 40 binlere ulasacagi belirtildi.

280 Bin Doz Asi Yapilan Elazig'da 25 Yas Üstü Vatandaslar Asi Olmaya Basladi
Covid-19 mücadele kapsaminda Saglik Bakanliginca baslatilan asi seferberligince 25 yas ve üzeri vatandaslarin asilanmasi süreci basladi.

Elazig’da da 25 yas üzeri olan vatandaslar Il Saglik Müdürlügü koordinesinde diger saglik kurumlarinda oldugu gibi Firat Üniversitesi’nde de randevu saatlerine göre asilarini oluyor. 25’ten itibaren her yasta hastaneye gelenlerin asilarini yapan saglik ekipleri de yogun mesai harciyor. Geçtigimiz hafta itibariyle 245 bin asilama yapilan kentte, bu rakam bir haftada yaklasik 35 bin asi yapilmasiyla 280 bine ulasti. 25 yas üstünün de asilanmaya baslamasiyla birlikte haftalik 40 bin kisinin asilanmis olacagi kaydedildi. Bugüne kadar 1. doz 180 bin, ikinci doz 103 bin kisinin asi oldugu belirtildi.

Randevusunu alarak asi olmaya gelenlerden 26 yasindaki Seda Ayakatik, “Saglik Bakanimiz dün açikladi, ben de randevumu alip bugün asi olmaya geldim. Asi oldum gayet iyiyim, bir sikinti yok. Saglik çalisanlari basindan beri gerçekten çok büyük emek harcadilar, hepsine buradan tesekkür ediyorum. Çok ciddi emekleri var. Ben de bir saglik çalisaniyim, diyetisyenim. Bu süreçte hepsini daha yakindan gözlemleyebildim. Saglik Bakanimizi da tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.



"Tek silahimiz var oda, asilama"

Ilk günden bu yana asilama biriminde görev yapan hemsire Nuran Yilmaz ise, “Covid-19 mücadelesi kapsaminda asilama çalismalarimiz 25 yasa indirildi. Halkimizin asiya ilgisi yogun, bu da bizi mutlu ediyor. Çünkü bu hastaligi yenmemizin baska bir yolu yok. Tek silahimiz var, o da asilama. Asi sirasi gelen herkesi asilamaya davet ediyoruz. Bu süreçte yogun çalisiyoruz ama tatli bir yogunluk. Ancak bu hastaligin bitecegine inanarak çalisinca bu yorgunluk çok bizi etkilemiyor. Hastalarimiz asilara ilgi gösterdikçe bizler daha özveriyle çalisiyoruz. Toplumsal asilama, toplumsal bagisiklama bu süreçte çok büyük rol oynuyor. Asi hakki olan herkesi asiya davet ediyoruz. Bu hastaligi hep birlikte yenecegiz” diye konustu.

Asi olmaya gelenlerden 51 yasindaki Hüseyin Topuz ise herkesi asi olmaya davet etti.
Kaynak: İHA