'PKK Terörizminin Aldigi Boyut, Türkiye'mizi De Içine Alan Bir Projenin Parçasi Haline Getirmistir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, PKK’nin yillardir süren eylemlerinin arkasindaki stratejik nedenleri, küresel aktörleri, yerli is birlikçileri, tarihsel kökenleri ve kötürüm niyetleri dikkate almadan yapilacak yorumlarin asla dogru olmayacagini düsündügünü belirterek, “Bu açidan PKK terörünü, silahsiz bölücülükten; bölücü faaliyetleri de bölgemizdeki küresel projelerden bagimsiz düsünmek ve birbirinin içinden çiktigini görmeden tek tek ele almak hepimizi yanlis sonuçlara ve elbette ki yanlis sebeplere götürecektir” dedi.

'PKK Terörizminin Aldigi Boyut, Türkiye'mizi De Içine Alan Bir Projenin Parçasi Haline Getirmistir'
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisinin grup toplantisinda gündeme dair açiklamalarda bulunan MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Farabi’nin Ideal Devlet eserinde adaleti, her kim olursa olsun insanin yolu üzerine dikilen engelleri asmasi olarak tarif ettigine atifta bulunarak, “Adalet bir sonuç degil, kutlu bir yolculuktur. Harci adalet olmayan bir toplum veya devletin binasi çürüktür. Kuvvetsiz adalet ve adaletsiz kuvvet iki büyük felakettir. Ibn-i Haldun, geçmisler gelecege suyun suya benzemesinden daha çok benzeyecegini hatirlatmisti. Geçmisimiz adaletli hükmün tertemiz misalleriyle doludur. Tarihin her döneminde Türk milleti adaletiyle sivrilmis, böylece adindan, sanindan gururla bahsettirmistir” degerlendirmesini yapti.

“DEVLET KIN VE NEFRETLE DEGIL ADALETLE MUAMELE EDER “

Mevlana’nin adaletin agaçlari sulamak, zulmün ise dikene su vermek ifadesini animsatan Bahçeli, “Biz dikene su verenlerden olmayacagiz. Elbette bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir. Devlet duyguyla degil akilla yönetilir. Devlet kin ve nefretle degil adaletle muamele eder. Terörle ve bölücülükle mücadele de aynen böyle olmalidir” diye konustu.



“ÇAGIMIZDA, TERÖRIZMIN ULUSLARARASI KARANLIK OYUNLARIN ÇOK ETKILI BIR VASITASI OLDUGU AÇIKTIR”

Türkiye’nin 1984 yilindan itibaren bölücü terörle mücadelesinin 37 yildir sürdügünü ve Türkiye’nin beka düzeyinde en önemli sorunu olduguna dikkati çeken Bahçeli, “Ancak, bu mücadelede basarinin önündeki engellerden en önemlisi, terörizm ile bölücülük arasindaki iliskiyi algilamakta sorun yasayan, bölücülügü masum talepler olarak görmek isteyen çevrelerin varligidir. MHP, yillardan beri terörü ve terör örgütünü, yalnizca kanli eylemlerinden ibaret bir suç ve cinayet sebekesi gibi görmekten uzak bir anlayisla, daha yukaridan yorumlama ve degerlendirme çabasi içinde olmustur. Özellikle çagimizda, terörizmin uluslararasi karanlik oyunlarin çok etkili bir vasitasi oldugu açiktir” ifadelerine yer verdi.

Terör eylemlerinde hedef alinan ülkelerin istenilen düzeye getirmek için kullanilan stratejik senaryolarin kirli yüzü olduguna isaret eden Bahçeli, “Bu gerçegi, ülkemize yönelik tehditlerde bulmak istemeyenlerin, terörün hangi amaçlarla kullanilabilecegini anlamalari için çok uzaklara gitmelerine gerek yoktur. Yalnizca komsumuz Irak’a baktigimizda bile, geçmiste Amerika Birlesik Devletleri’ne yönelik terör saldirisinin sanal suçlusu ilan edilen bir diktatörün idamina ve ülkesinin kan gölüne çevrildigine sahit olabiliriz. Ardindan Arap Bahari’yla Suriye’nin nasil bir uçuruma yuvarlandigini da görebiliriz” seklinde konustu.

PKK’nin 37 yildir kanli eylemleri ile Türkiye’nin ilk gündemi haline geldigini ve PKK terörünün bir sonuç degil bir vasita, bir amaç degil bir araç oldugunu aktaran Bahçeli, “Kuruldugu ilk yillardan itibaren PKK’nin, Türkiye üzerinde emelleri olan her devletin kullandigi, uluslararasi ve hatta uluslar üstü bir baski ve pazarlik mekanizmasi olarak siddete ve teröre basvurdugu bir gerçektir. Millet varligina kasteden PKK terörüyle mücadele ve teröristlerin imhasi yillardir en üst seviyede ve büyük bir fedakarlikla sürdürülmüstür. Bu ugurda çok sayida sehit verilmis, çok sayida vatandasimiz hayatini kaybetmis ve yaralanmistir. Ülkemiz baska sahalara ayirmasi gereken maddi imkânlarini hakli olarak terörle mücadeleye aktarmis, bu konuda da kayiplar yasamistir” açiklamasini yapti.

“PKK TERÖRIZMININ YILLAR IÇINDE ALDIGI BOYUT, TÜRKIYE’MIZI DE IÇINE ALAN BIR PROJENIN PARÇASI HALINE GETIRMISTIR”

PKK’nin yillardir süren eylemlerinin arkasindaki stratejik nedenleri, küresel aktörleri, yerli is birlikçileri, tarihsel kökenleri ve kötürüm niyetleri dikkate almadan yapilacak yorumlarin asla dogru olmayacagini düsündügüne vurgu yapan Bahçeli, sunlari söyledi:

“Bu açidan PKK terörünü, silahsiz bölücülükten; bölücü faaliyetleri de bölgemizdeki küresel projelerden bagimsiz düsünmek ve birbirinin içinden çiktigini görmeden tek tek ele almak hepimizi yanlis sonuçlara ve elbette ki yanlis sebeplere götürecektir. Aslinda kökleri Osmanli Imparatorlugu’na kadar dayanmasina ragmen, bugünkü haliyle 1984 yilinda ortaya çikan bölücülügün silahli ayagi olan PKK terör örgütünün, yillar içinde aldigi boyut terörizmi Türkiye’mizi de içine alan bir projenin parçasi haline getirmistir.”

PKK/YPG/PYD terörünün arkasinda Türkiye üzerinde hesabi olanlarin tamaminin hüviyetlerini görmenin ve arka planda yer alan ülkeleri bulmanin mümkün oldugunun altini çizen MHP lideri Bahçeli, “Devletin terörle mücadeleden sorumlu veya yetki verilmis resmi makamlarinin zaman zaman bunlari dile getirdigi ve hatta sikayetçi oldugu malumumuzdur. Türkiye, PKK’nin ve bölücülügün arkasindaki küresel aktörleri her platformda, özellikle son yillarda muhataplarinin yüzüne vurmustur. Brüksel’de yapilan NATO Liderler Zirvesi’nde Cumhurbaskani’nin ABD Baskani’na yaptigi da budur. Ardindan Bakü’de gazetecilere verdigi beyanatiyla ABD’nin müttefik olarak PKK/YPG’yi mi yoksa Türkiye’yi mi gördügünü açik yüreklilikle sormus ve sorgulamistir” diye konustu.

‘Tarihi Sark Meselesi’ olarak adlandirdiklari emellerin pesindeki küresel aktörler tarafindan, bölüclük ve silahli uzantilarini çok maksatli ve çok destekli bir uluslararasi yikim enstrümani olarak kullandiklarinin inkar edilemeyecegini söyleyen Bahçeli, “Bu kapsamda mizragin çuvala birakiniz sigmadigini, delip geçtigi de asikardir. Özellikle Amerika Birlesik Devletleri’nin son otuz yilda komsumuz Irak’a yönelik iki ayri savasinin siyasi sonuçlarini sebepleri ile degerlendirdigimizde, Türkiye’yi bir kivama getirmek için kullanilan bölücülük ve bölücü terör oyunu her yönüyle berraklasacaktir” ifadelerine yer verdi.

(Mustafa Cenik - Engin Yagci/IHA)
Kaynak: İHA