Palandöken Açiklamasi 'Artik Çalisma Zamani'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan 1 Temmuz itibariyle sokaga çikma kisitlamalarinin kaldirilmasina iliskin alinan son kararlari degerlendiren TESK Genel Baskani Bendevi Palandöken, “Alinan karari 2 milyonu askin esnafimiz ve 84 milyon vatandasimiz adina oldukça olumlu ve sevindirici buluyorum. Pandemi nedeniyle bir buçuk yildir sikinti çeken esnafimiz rahat bir nefes alabilecek” dedi.

Palandöken Açiklamasi 'Artik Çalisma Zamani'
Sokaga çikma kisitlamalarini tümüyle kaldirilmasinin çok olumlu bir karar oldugunu ve bu karar ile tüm kesimlerin büyük sevinç yasadigini belirten Türkiye Esnaf ve sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, “Bir buçuk yildir tüm dünyayi etkisi altina alan Covit-19 sebebiyle ülke olarak büyük sikintilar yasadik. 415 meslek kolundaki tüm esnaf ve sanatkarlarimiz pandemi nedeniyle zor günler geçirdi. Alinan önlemler ve asilama çalismalarinin hizlanmasi sayesinde bu sikintili günleri artik geride birakiyoruz. Bir buçuk yildir çekilen sikintilarin bosa gitmemesi ve zor günlere geri dönmemek için geçtigimiz yildaki hatalari tekrarlamamali ve rehavete kapilmamaliyiz. Henüz pandemi bitmis degil. Tüm sektörlerde tedbirleri en siki sekilde almaya devam ederek çalismaliyiz. Alinan tedbirler istikrarli bir sekilde sürdürülürse yeni baslayacak egitim-ögretim yilinda okul servisleri ve kantinler de çalismalarina devam ederek eskisi gibi evlerine ekmek götürebilecek” diye konustu.



“Tedbirlerin sürdürülmesi istikrar açisindan çok önemli”

1 Temmuz sonrasinda artik hiçbir seyin eskisi gibi olmayacaginin altini çizen Palandöken, “Alinan karar ile bir tek eglence sektöründe müzikle ilgili kisitlama mevcut olup gece 00.00’a kadar çalisma izni verildi.

Pandeminin tamamen sona ermesi ile bu yasaginda kalkacagi unutulmamali. Sehirlerarasi seyahat kisitlamalari ile sehir içi toplu tasimadaki kisitlamalarin sona ermesi ulastirma sektörümüze rahat bir nefes aldirdi. 1 Temmuz itibariyle oyun yasaginin kaldirilmasi yüz bini askin kahvehane ve kiraathane esnafimiz ile müsterilerin yüzünü güldürdü. Ülke genelindeki tüm esnafimiz uzun bir aradan sonra tam zamanli olarak faaliyete geçerek zor zamanlari geride birakacak. Bundan sonra yeniden bir kapanma olmamasi için HES kodunun ve asilama çalismalarinin yayginlastirilarak sürdürülmesi hem sagligimiz hem de ekonomi bakimindan çok önemli” seklinde konustu.

Kaynak: İHA