Osmaniye'de Sanayi Sitesinde 'Yerinde Asi' Uygulamasi

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde ‘yerinde asi’ uygulamasi kapsaminda mobil ekipler tarafindan sanayi sitesi çalisanlarina asilama yapildi.

Osmaniye'de Sanayi Sitesinde 'Yerinde Asi' Uygulamasi
Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin yerinde asi uygulamasinin baslayacagini duyurmasinin ardindan Düziçi Ilçe Saglik Müdürlügü, olusturdugu mobil ekiplerle ‘yerinde asi’ uygulamasina basladi.

Düziçi Ilçe Devlet Hastanesi’nin insaatinda çalisan isçilerle baslayan asilama çalismalari sanayi sitesinde devam etti. Kurulan mobil ekipler tarafindan asi sirasi gelen vatandaslar tek tek asilandi.

Asilama çalismalari hakkinda bilgiler veren Doktor Duygu Onbasi, “Sanayi sitesine asi yapmak için geldik. Yaklasik bir buçuk yildir pandemi nedeniyle çalisiyoruz. Pandeminin hizini kirmanin da en etkili yolu hastaligin yayilmasini önlemek. Bu nedenle de toplumunun büyük bir kismini bagisik hale getirmemiz gerekiyor. Çok sükür asiya daha ulasir hale geldik. Isçi ve memurlardan sonra 30 yasa indi uygulamamiz. Toplumu bagisik hala de getirerek de pandeminin hizini kirmak ve yayilmasini engellemeye çalisiyoruz. Umarim en kisa zamanda bagisiklik etkimizi arttiririz ve maskesiz ve kisitlamalarin kalktigi günlere biran önce döneriz” diye konustu.

Asilama yapmak için gelen saglik ekiplerine tesekkür eden sanayi esnafi da uygulamadan memnun kaldiklarini ifade ederek devletin asilama konusunda hassasiyetle davrandigini söylediler.
Kaynak: İHA