Myanmar'da Güvenlik Güçleri Ile Darbe Karsitlari Çatisti Açiklamasi 2 Ölü

Myanmar'da askeri darbenin ardindan orduya karsi kurulan Halk Savunma Kuvvetleri (PDF) ile Myanmar ordusu arasinda çikan çatismalarda 2 asker öldü.

Ülkenin en kalabalik ikinci kenti Mandalay'da sabah saatlerinden bu yana yasanan çatismalara iliskin sosyal medyada yer alan fotograf ve videolarda Myanmar ordusuna ait askeri araçlar, PDF üyelerinin oldugu bir merkezi kusatirken görüntülendi.

Videolarda PDF üyeleri, Myanmar ordusunun saldirilarina karsilik verirken görüldü.

Çatismalara iliskin AA muhabirine bilgi veren aktivist Keren Khin, Chanmyatharzi ilçesinde PDF üyelerinin kaldigi bir binanin sabah saatlerinde kusatildigini aktardi.

Khin, "Sabah saatlerinde baslayan çatismalar hala sürüyor. Myanmar ordusu PDF savasçilarina agir mühimmatla saldirdi. Simdiye kadar 2 PDF üyesi agir yaralanirken 8 kisi Myanmar ordusuna esir düstü." dedi.

Darbe karsiti savasçilardan henüz bir can kaybi haberi gelmedigini belirten Khin, çatismalarda Myanmar ordusundan 2 askerin öldügünü kaydetti.

Çatismalara iliskin Myanmar ordusundan henüz açiklama yapilmadi.

- Myanmar'daki askeri darbe

Myanmar ordusu, 8 Kasim 2020 seçimlerinde hile yapildigi iddialarinin ortaya atilmasi ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardindan 1 Subat'ta yönetime el koymustu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Disisleri Bakani Aung San Suu Çii basta olmak üzere pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltina almis ve bir yilligina olaganüstü hal ilan etmisti.

Myanmar ordusunun darbe karsitlarina müdahalesi sonucu 873 kisi hayatini kaybetti.

Ülkede genis katilimli gösteriler sürerken, gözaltindaki üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargilanmalarina devam ediliyor.

Kaynak: AA