Moldova Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi, Kayserili Is Insanlarini Ülkesine Yatirima Davet Etti

Kayseri Ticaret Odasi (KTO) ve Kayseri Sanayi Odasi (KAYSO) koordinatörlügünde Moldova Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor'un katilimiyla "Moldova Ülke Günü, Ticaret ve Yatirim Firsatlari Toplantisi" çevrim içi olarak gerçeklestirildi.

KTO'dan yapilan yazili açiklamaya göre, KTO Baskani Ömer Gülsoy ve KAYSO Yönetim Kurulu Üyesi Nebi Dogan'in ev sahipligindeki toplantinin moderatörlügünü KTO Dis Ticaret Birim Sorumlusu Gökhan Göktepe üstlendi.

Açilista konusan KTO Baskani Ömer Gülsoy, Türkiye ile Moldova arasinda ticaret hacminin düsük oldugunu, bu hacmi daha üst seviyelere çikarmak istediklerini belirtti.

Ikili iliskilerin diger alanlarda da artarak ve güçlenerek ilerleyecegine inandiklarini aktaran Gülsoy, "Bu konuda daha fazla gayret göstermeye ve basta ekonomi olmak üzere turizm ve diger alanlarda ikili iliskileri artirma yönünde çaba sarf edecegiz. Insallah karsilikli ziyaretlerle kazan-kazan mantigiyla birbirimize daha faydali oluruz." ifadelerini kullandi.

Kayseri ile Moldova arasindaki ihracat ve ithalat rakamlarini degerlendiren KAYSO Yönetim Kurulu Üyesi Dogan ise 2020 verilerine göre Kayseri'den Moldova'ya ihracatin 9 milyon dolar seviyelerinde oldugunu, kentteki 16 firmanin bu ülkeye ihracat yaptigini kaydetti.

Büyükelçi Croitor ise Moldova Cumhuriyeti'nin ekonomik potansiyeli, ülkedeki mevcut ticari hayat, salgin sonrasi is firsatlari ve yeni pazar imkanlari konusunda sunum yapti.

Moldova Cumhuriyeti ile Türkiye'nin stratejik ortak oldugunu ifade eden Croitor, "Is yapma kolayligi olan ülkemizde rahatlikla sirketinizi açabiliyorsunuz. Bizim halkimiz en az 3 dil konusuyor, üniversitelerimiz çok güçlü, egitimli insan oranimiz çok yüksek ancak is adamlarimiz yok. Iki ülke arasindaki ticaret hacmini artirmak adina Kayserili sanayici ve isadamlarini Moldova'da görmeyi arzu ediyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA