Izmir'de Kaçak Alkol Operasyonu Açiklamasi 4 Gözalti

Izmir’de onlarca kisinin ölümüne neden olan kaçak alkolün imalat ve satisina yönelik devam eden operasyonda bugün 4 kisi gözaltina alinirken, yüzlerce litre kaçak içki ve kaçak içki malzemeleri ele geçirildi.

Izmir’de kaçak alkol imalat ve satisina yönelik Izmir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sorusturma kapsaminda Kaçakçilikla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri ile koordineli olarak bugüne kadar yapilan 7 süpheliye islem yapilirken, toplamda 355 adet sahte kaçak bandrollü/bandrolsüz içki, 25 litre açik içki, 300 adet bandrol, 250 adet bos sise, 55 adet kapak, 4 bin ml karamel ele geçirilmisti. Sorusturmanin gelinen asamasinda Izmir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan bugün 4 süpheli için daha operasyon talimati verildi.

Bugün saat 06.00’da 4 süpheliye yönelik operasyonda yapilan aramalarda, toplam 141 litre muhtelif ebatlarda kaçak raki, 13 litre etil alkol, 2 adet 250 litrelik alkol yapimi için kullanilan tank, 275 bos sise, 18 bin adet içki sisesi için etiket, 550 adet kapak, 1 adet ruhsatsiz tabanca ve mermiler ele geçirildi.

Operasyonda 4 süpheli gözaltina alinirken, dosya kapsaminda süphelilerle baglantili olan 4 sahis daha tespit edilirken, sorusturmanin devam ettigi ifade edildi.
Kaynak: İHA