Italya'da 17 Yasindaki Genç Asi Olmasina Izin Vermeyen Ailesine Dava Açmaya Hazirlaniyor

Italya’nin Floransa kentinde yasayan 17 yasindaki genç, Covid-19 asisi olmasina izin vermeyen ailesine dava açmak için basvuruda bulundu.

Italya’da Covid-19’a karsi asilama çalismalari hiz kesmeden devam ederken, bir genç asi karsiti ailesi ile karsi karsiya geldi. Floransa kentinde yasayan 17 yasindaki bir genç, Covid-19 asisi olmasina izin vermeyen ailesine dava açmak için basvuruda bulundu.

Toskana Aile Avukatlari Dernegi tarafindan yapilan açiklamada, Floransa kentinden bir gencin, korona virüse karsi asilanmasini yasaklayan ebeveynlerine karsi dava açmak için avukata basvuruda bulundugu aktarildi. Gencin ailesinin asilari güvensiz buldugu aktarilirken, genç ailesinin kendisine asi olmasi için yazili izin vermeyi reddettigini ifade etti.

Sosyal hizmetler ve gencin okulunun konuyu ögrenince, Milli Egitim Bakanligi araciligiyla avukatlara ulastigi aktarildi.

Dernek Sözcüsü Gianni Baldini, "17 yasinda bir kisi olarak dogrudan bir avukat seçemez ve ailesinden bir belge olmadan asi yaptiramaz" ifadelerini kullanarak, "Su ana kadar basvuru mahkemeye ulasmadi. Velilerle görüsüp fikrini degistirmeye çalisacagim. Aksi takdirde olay çocuk mahkemesine intikal ettirilecek ve savciliktan özel bir gözetmen atanacak" dedi.

Son zamanlarda bu tür vakalarin Italya’da arttigina dikkat çekilirken, Italya’da geçtigimiz haftalarda 12 yas üstü herkes için asilama kampanyasi genisletilmisti.
Kaynak: İHA