Hava Kargo Için En Uygun Yer Eskisehir

Eskisehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Baskani Nadir Küpeli, “Eskisehir sahip oldugu çok sayida benzersiz avantaj ile Türkiye’nin hava kargo merkezi olma kapasitesine sahip. Bu firsati iyi degerlendirebilirsek, Eskisehir ekonomisine güç katacak yeni bir sektörü sehrimize kazandirabiliriz. Bu firsati kaçirmayalim” seklinde konustu.

Hava Kargo Için En Uygun Yer Eskisehir
Küresellesen serbest piyasa ekonomisinde hava lojistigi ve tasimaciligi her geçen gün daha önemli ve stratejik bir hale gelmektedir. Maliyeti kara, demir ve deniz yollarina göre daha yüksek olmasina ragmen hiz ve güvenlik konusunda büyük avantajlarinin olmasi basta stratejik üretim yapan isletmeler olmak üzere pek çok isletmenin hava tasimaciligina duydugu gereksinimi çok hizli arttirmaktadir. Özellikle son yasanan pandemiyle birlikte hava kargo tasimaciliginin önemi daha fazla öne çikti.

Hava Kargo Eskisehir’e çok sey katacak

Eskisehir’in ülkemizin en köklü ve gelismis havacilik sanayisine sahip oldugunu, uluslararasi standartlara uygun havaalaninin olmasinin yani sira çok sayida benzersiz avantaji bünyesinde barindirdigini belirten Eskisehir OSB Baskani Nadir Küpeli, “Gerek dünya ile rekabet ve ihracat hedeflerinin yükseltilmesi gerek ise Eskisehir’in ülke sanayi içindeki yeri ve önemini baska bir boyuta tasiyabilmesi adina sehrimizin Hava Lojistik Üssü ile ilgili önemli bir altyapi ve potansiyele sahip oldugunu düsünüyoruz. Bu firsati iyi degerlendirirsek Eskisehir ekonomisine çok önemli bir güç çarpanini kazandirmis olacagiz. Atil duran hava alanimizi bu sekilde kullandigimiz takdirde hem sehir ekonomisine hem de ülkemiz ekonomisine çok ciddi bir kaynak girisi saglamis olacagiz. Bu konuya kentimizin tüm bürokrasi yönetiminin ve is dünyasi olarak bizlerin, el birligi içinde egilmesiyle kisa zamanda önemli yol kat edebilecegimizi düsünüyorum. Eskisehir’i, Türkiye’nin hava kargo merkezi yaptigimiz takdirde mevcut havacilik sanayimize yeni yatirim ve is firsatlari dogacagi gibi, lojistik sektörünün ortaya çikaracagi yeni is firsatlari yeni yatirimlarin ilimize gelmesine de imkân taniyacaktir” seklinde konustu.



Eskisehir birçok açidan çok uygun

Eskisehir’in, Türkiye’nin “Hava Kargo” merkezi olmasi bakimindan öne çikan özelliklerini siralayan Baskan Küpeli, açiklamasinin son kisminda, “Bu özelliklerimize ek olarak Eskisehir Hasan Polatkan Havalimani yakinana Serbest Bölge yapilmasi durumunda, Hasanbey Lojistik merkezi ile Eskisehir OSB, Serbest Bölge ve Hasan Polatkan Havalimani’nin arasinda demiryolu entegrasyonu saglanmasiyla, dünyanin dört bir tarafindan hava kargo yoluyla Eskisehir’e gelecek ürünler gerek serbest bölgeye geçirilebilir yada gitmesi gereken illere demiryolu yada karayoluyla çok kisa bir sürede ulastirilabilir. Bu yatirimin Eskisehir’de istenen niteliklerde birbirine entegre bir yapida kurulmasi saglanirsa hem istihdam bakimindan hem de yeni yatirimlar ve is hacmi bakimindan sehrimiz ekonomisine çok güçlü bir sektörü kazandirmis olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA