Çalisma Ve Sosyal Güvenlik Bakani Bilgin, TISK Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti Açiklamasi

'Bugün her alanda, dünyada ne üretildigini, nasil üretildigini bilen cesur girisimcilerimiz var. Rekabet gücüne, özgüvene sahip olan girisimciler var. Sizin talepleriniz, bizim için karsilanmasi gereken hizmetlere yol gösterici isaret olur' 'Sendika, ayni zamanda tabiri caizse merdiven alti isletmecilik anlayisinin kapisini kapatacak, kayit disiligi önleyecek önemli bir kurumdur'

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, "Bugün her alanda dünyada ne üretildigini, nasil üretildigini bilen cesur girisimcilerimiz var. Rekabet gücüne, özgüvene sahip olan girisimciler var. Sizin talepleriniz, bizim için karsilanmasi gereken hizmetlere yol gösterici isaret olur." dedi.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, Bilgin, çalisma hayatindaki gelismeleri degerlendirmek üzere Türkiye Isveren Sendikalari Konfederasyonu (TISK) Yönetim Kurulu Baskani Özgür Burak Akkol ve beraberindeki heyeti, Bakanligin Resat Morali Toplanti Salonu'nda kabul etti.

Bilgin, kabuldeki konusmasinda, istihdam olusturan firmalarin çok kiymetli oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Türk ekonomisi, ihracata dayali büyüme stratejisiyle yükselir, onunla güçlenir, onunla dünyada kendisine bir pazar olusturur. Biz, çagin ihtiyaçlarina, sorularina cevap vererek, bu cografyada hayatta kalabiliriz. Bin yildir bu topraklarda yasiyoruz, önümüzdeki bin yillarda yasamamizin anahtari buradadir. Biz Türkiye olarak, Endüstri Devrimi'ni kaçirdik, yeni bir endüstri dalgasi yükseliyor, bu endüstri dalgasini kaçirmayacagiz."

Bakan Bilgin, Türkiye'nin tarihine, gerçegine objektif bakildiginda, son 20 yilda AK Parti'nin kattiklarinin daha net görülecegini vurgulayarak, "Bugün her alanda dünyada ne üretildigini, nasil üretildigini bilen cesur girisimcilerimiz var. Rekabet gücüne, özgüvene sahip olan girisimciler var. Sizin talepleriniz bizim için karsilanmasi gereken hizmetlere yol gösterici isaret olur." ifadesini kullandi.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Bilgin, esnek çalisma modellerinin hizla yayginlastigi bir dönemden geçildigini de dile getirerek, "Önümüzdeki 20 yilda olacaklari pandemi erkene çekti. Esnek çalisma modellerini 'güvenceli esnek' çalismaya dönüstürmeden uygulamaya sokmak çalisanlar için uygun degildir. Bu açidan, mevzuatimizdaki eski kurumsal iliskilerin parçasi olan düzenlemelerin yerini yenilerinin almasi lazim." degerlendirmesinde bulundu.

Sendikali is yeri temsilcileri ile bir araya gelmenin kendisini mutlu ettigini belirten Bilgin, sözlerini söyle sürdürdü:

"Sendika, ayni zamanda tabiri caizse merdiven alti isletmecilik anlayisinin kapisini kapatacak, kayit disiligi önleyecek önemli bir kurumdur. Sizinle sunu paylasmak isterim, önümüzdeki dönemde sendikali, ayni zamanda vergi borcu olmayan is yerlerine mavi bayrak benzeri beyaz bayrak gibi bir uygulamaya geçecegiz. Bu uygulama, marka ve güven tescili olacak. Bu bizim için gurur kaynagi, isletmelerimiz için de özgüven yaratacak bir durum."

TISK Yönetim Kurulu Baskani Akkol ise Kisa Çalisma Ödenegi uygulamasinin yil sonuna kadar devam etmesi ve güvenceli esnek çalisma taleplerini Bakan Bilgin'e iletti.

Kabulde, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardimcisi Ahmet Erdem de yer aldi.
Kaynak: AA