Bilal Erdogan Açiklamasi 'Ilim Yayma Ödülleri'nde Amacimiz Gençlere Ilham Olmak'

Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Necmeddin Bilal Erdogan, ödül vermede amaçlarinin gençlere ilham olmak oldugunu söyledi.

Bilal Erdogan Açiklamasi 'Ilim Yayma Ödülleri'nde Amacimiz Gençlere Ilham Olmak'
Ikincisi bu yil düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak olan Ilim Yayma Ödülleri öncesi Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Necmeddin Bilal Erdogan, Genel Baskan Yusuf Tülün ve Prof. Dr. Idris Sarisoy basin mensuplarini agirlayarak sürece iliskin açiklamalarda bulundu.

Ilki 2019 yilinda gerçeklestirilen Ilim Yayma Ödülleri’nin ikincisi bu yil düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Ilim Yayma Ödülleri öncesi düzenlenen programa konusmaci olarak katilan Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Necmeddin Bilal Erdogan, Genel Baskan Yusuf Tülün ve Akademik Danisma Kurulu Baskani Prof. Dr. Idris Sarisoy basin mensuplarini agirladi. Türkiye’deki ilim alanindaki çalismalari tesvik etme gayesiyle, milli sorunlara çözüm üretebilecek imkân ve kabiliyetlerin gelistirilmesine öncü olacak evrensel nitelikteki bilimsel çalismalari gerçeklestirenlerin ödüllendirildigi Ilim Yayma Ödülleri, “Büyük Ödül”, “Sosyal Bilimler” ve “Mühendislik, Doga ve Saglik Bilimler” olmak üzere üç kategoride basvurulara açildi. Kurula gönderilen projeler 4 aylik sürede 6 farkli kurul tarafindan 8 farkli asamada degerlendirilecek.

“Amacimiz gençlere ilham olmak”

Program kapsaminda konusan Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Necmeddin Bilal Erdogan, “Türkiye’de ileri düzeyde akademik çalisma gerçeklestiren ilim insanlarinin ödüllendirildigi Ilim Yayma Ödülleri programini Ilim Yayma ailesi olarak taltif etmenin önemini hissediyoruz. Türkiye’nin sorunlarina çözüm getiren, gerçekten özgün degerler üreten, akademik yetkinligi olan, toplumda yaygin etki olusturan çalismalarin desteklenmesi gelecege dair ayri bir heyecan katmaktadir. Bu yüzden ödül kazananlarinin yillar geçtikten sonra sayilarinin artmasi sonucunda ödülün ekolünü olusturmayi arzu ediyoruz. Bu ödülün kamuoyunda yanki bulmasini istememizin bir amaci vardir. Ilkokul, ortaokul ve lise çaglarinda egitimlerine devam eden gençlerimize ilham olabilecek bilimsel çalismalarin duyurulmasidir.” diye konustu.



“Türkiye’nin en büyük akademi ödülü”

Sözlerine devam eden Bilal Erdogan, “Bu çalisma Türkiye’de bulunan bir açigi kapatmak için baslattigimiz bir çaba. Ilim Yayma’nin 500’ün üzerinde akademisyen mezunu var. Bursla, konaklama destegiyle yaninda oldugumuz bu 500’den fazla akademisyen mezunumuzun olusturdugu bir icra kurulu marifetiyle yönetilen Akademik Danisma Kurulu’muzun sekillendirdigi bir akademik ödül töreninden bahsediyoruz. Su an için Türkiye’nin en büyük akademi ödülü. Biz yaptigimiz isin dogru oldugunu bildikten sonra ödüller sahiplerini buldukça kamuoyu da verilen ödüllerin hakkaniyetli oldugunu görecektir. Büyük ödülümüz 600 bin lira, diger ödüllerimiz de 200 bin lira olacak. Ödüllerimizi Türkiye sinirlari içerisinde yapilan çalismalara veriyoruz. Öte yandan beyin göçü nedeniyle yurt disina çikan vatandaslarimizi ülkemize geri getirme yönündeki çalismalarimiza da devam ediyoruz” dedi.



“Kalici basarilara imza atmak istiyoruz”

Ilim Yayma Cemiyeti Genel Baskani Yusuf Tülün de, “Ilim Yayma ilk kuruldugunda o dönemin sartlarini gidermek maksadiyla 68 insan bir araya geliyor. Kendilerince fedakarlik yaparak bu ülkenin bayraginin daha yukari tasimak için ögrenci yetistirmeye basliyorlar. Insanligin içerisinde bulundugu olumsuz gelismelere ’dur’ demek istiyorsak bilimi devreye sokmak zorundayiz. Ilim Yayma Ödüllerine layik görülen bilim insanlarimizin toplumda rol model olmasi bakimindan önemli görüyorum. Bu kapsamda iyiligi ve güzelligi hedefleyenler olarak Ilim Yayma Ödülleri’nin akademi dünyamizda kalici basarilara imza atmasini istiyoruz” diye konustu.

Çalismalara iliskin bilgi veren Ilim Yayma Vakfi Akademik Danisma Kurulu Baskani Prof. Dr. Idris Sarisoy ise “Yaklasik 17 vakif mensubu akademisyen akademik danisma kurulunu organize ettik. Yaklasik 18 ay çalismalara devam ettik. Büyük ödülümüz hem akademisyenlerimize hem de unvan olmaksizin örnegin bir ilkokul mezunu özel bir bulus yapmis ve toplum adina bir soruna çözüm getirmisse bu kisiler de bu ödüle aday olabiliyor. Bu süreçte hassas bir çalisma yürüttük. Ödül dagitimi konusunda ise seffaf bir süreç izleyerek isimlerimizi belirliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA