Yahudi Yerlesimciler Seyh Cerrah Sakinlerine Saldirdi Açiklamasi 2 Yarali

Yahudi yerlesimciler, Kudüs’te yer alan Seyh Cerrah Mahallesi’nde tahliye edilmek istenen Filistinlilere saldirdi. Çikan olaylarda 2 Filistinli yaralandi, 2 Filistinli ise gözaltina alindi.

Yahudi Yerlesimciler Seyh Cerrah Sakinlerine Saldirdi Açiklamasi 2 Yarali
Yahudi yerlesimciler, Kudüs’te bulunan Seyh Cerrah Mahallesi’nde Israil tarafindan tahliye edilmek istenen Filistinlilere saldirdi. Çikan olaylarda 2 Filistinli yaralandi, 2 Filistinli ise gözaltina alindi. Israil güçleri, Yahudi yerlesimciler ile karsi karsiya gelen Filistinlilere göz yasartici gaz ve ses bombasi ile müdahale etti.

Seyh Cerrah Mahallesi, Israil güçleri tarafindan 34 gündür beton çevresi bloklarla kapatilan Seyh Cerrah’a mahalle sakinleri disinda kimsenin girmesine izin verilmiyor.

Öte yandan Seyh Cerrah Mahallesi’nde yasayan 28 Filistinli aile 1956’dan beri ikamet ettikleri evlerinden tahliye edilme riskiyle karsi karsiya bulunuyor. Israilli yerlesim gruplari, evlerin 1948’den önce Yahudilere ait olan araziler üzerine insa edildigini iddia ederken, sakinler bunu reddediyor. Israil’in isgal planlari geçtigimiz haftalarda Filistinliler ile Israil arasinda çatismalarin yasanmasina neden oldu.
Kaynak: İHA