Kusadasi'ndaki Endemik Bitki Türleri Incelendi

Aydin’in Kusadasi ilçesinde Tülüsah, Aydin Ölmez ve Akzambaklar gibi endemik bitkiler yasam alanlarinda gözlendi.

Kusadasi'ndaki Endemik Bitki Türleri Incelendi
Aydin Vali Yardimcisi Dr. Ömer Faruk Günay ile Kusadasi Ekosistemi Koruma Dernegi Baskani Bahattin Sürücü, Yaylaköy ve Kirazli daglarinda endemik bitki türlerini inceledi.

Inceleme gezisinde Vali Yardimcisi Günay ile EKODOSD Baskani Sürücü, ilk olarak Kusadasi Tülüsah’ini inceledi. Endemik bitkinin en yogun yetistigi yer olan Yaylaköy’de çesitli notlar alan Günay, Kusadasi’nin sembol bitkisinin boyunun yaklasik iki buçuk metreyi bulmasini “heyecan verici” olarak tanimladi. Daha sonra Kirazli Köyü’ne giden heyet burada Aydin Ölmez bitkisini dogam yasam alaninda inceledi. Ardindan daglik arazide inceleme yapan Günay ile Sürücü burada Akzambaklari inceledi. Bölgedeki zengin makilikleri, sandal agaçlari, tibbi ve aromatik bitkilerde incelendi.

Daglik arazileri incelemelerinden sonra heyet, bölgedeki yirtici kuslari ve Kirazli göletindeki martilari gözlemledi. Incelemelerin ardindan konusan Vali Yardimcisi Günay; “Kusadasi daglari biyolojik çesitlilik açisindan zengin türlere ev sahipligi yapiyor. Özellikle endemik ve nadir bitki türlerinin bulunmasi, bir turizm kenti olan Kusadasi için çok önemli. Yaptigimiz incelemelerde bazi alanlarin Milli Park’in özelliklerini tasidigini gözlemledik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA