Klasik Otomobil Yarisinda Ödüller Sahiplerini Buldu

Mugla’nin Bodrum ilçesinde düzenlenen ve 2 gün süren klasik otomobil yarislari Aspat Koyu’nda sona erdi.

Klasik Otomobil Yarisinda Ödüller Sahiplerini Buldu


Bodrum’da düzenlenen klasik otomobil yarislari ödül töreni ile sona erdi. "2021 Bahar Rallisi ve Bati Anadolu Rallisi" Yali mahallesinde bulunan bir otelde basladi.

Maziköyü, Ören, Yali Mahallesi olarak çizilen güzergahta 2 günlük mücadelenin ardindan Akyarlar Mahallesi Aspat Koyu’nda bulunan Radisson Collection Hotel’de son buldu. Mavi ve yesilin bulustugu Bodrum’un en güzel koylarindan geçen klasik otomobil sürücüleri Bodrum’un dogasina hayran kalirken, yolda klasik otomobilleri gören vatandaslar da otomobillere hayran kaldi. 2 gün süren kiyasiya mücadelenin ardindan Anthaven’a varan yarisçilar klasik araçlari Radisson Collection’in önünde sergiledi. Yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi olan otomobillerle fotograf çektiren turistler otomobilleri uzun uzun inceledi.

Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu (TOSFED) Baskani Eren Üçlertopragi güzel bir yaris oldugunu ifade ederek “Bu sene klasik otomobiller bransindaki ilk yarisimiz. Toplamda 85 otomobil katildi.

Ören, Mazi köylerinden ve Bodrum merkezden geçerek Akyarlar Mahallesi Aspat plajinda yarisimizi tamamladik. Çok keyifli geçti, klasik otomobil gözde branslarimizdan biridir. Nisan ayindaki ralli heyecaninin ardindan bir kez daha bizi agirlayan Bodrum bizi çok mutlu etti. 2022 Ralli yarislarini tekrar Bodrum’dan yapmayi planliyoruz. Bir aksilik olmazsa Bodrum’da ralli heyecanini bir daha yasatacagiz” dedi.



Ant Yapi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Okay ise klasik otomobil tutkusu oldugunu söyleyerek “Yarismacilara ev sahipligi yapmaktan onur duydugunu ve yarisa katilamasa da klasik otomobilini getirdigini getirdigini belirten Okay “Bir klasik otomobilim var onunla arada yarislara katiliyoruz. Bu organizasyonda yarislara katilamasam da, ev sahipligi yaparak yarim katildik diyebiliriz. 2 gün yaristilar arkadaslarimiz. Bugün burada ödül töreni yapiyorlar. Yeni açmis oldugumuz Radisson Collection otelimizin bahçesinde hem klasik otomobilleri sergiledik. Ödül törenimizi yaptik” dedi.



2021 Bahar Rallisi’ni Hasan Tunç-Kaan Sakar ekibi birinci olurken Harun Ümit Yasar-Dilek Yasar ikinciligi elde etti. Yarista üçüncülügü ise Selim Bacioglu-Handan Bacioglu ekibi kazandi.

Bati Anadolu Rallisi’nde de Hasan Tunç-Kaan Sakar ekibi tekrar birinci oldu. Ikinciligi Mehmet Hüzmen-Gökhan Onur, üçüncülügü ise Senol Evren-Gezin Evren ekibi kazandi.
Kaynak: İHA