Gayrimenkul Yatirimi Ile Türk Vatandasligi Yüzde 300 Artti

Dogrudan yabanci yatirim yoluyla vatandaslik hakki elde edenlerin sayisi, 2020’de bir önceki yila oranla yüzde 325 oraninda artis gösterdi. 2020’de 13 bin 325 yabanci yatirimci Türk vatandasligi elde etmek için basvuruda bulundu. Böylece, yabanci yatirimciya yönelik gerçeklesen 40 bin konut satisinin yüzde 70’inde Türk Vatandasligi Programi baslica motivasyon kaynagi oldu.

Gayrimenkul Yatirimi Ile Türk Vatandasligi Yüzde 300 Artti
Yabanci yatirimci gayrimenkulde yönünü Türkiye çevirdi. Investment Migration Insider verilerine göre, dogrudan yabanci yatirim yoluyla vatandaslik hakki elde edenlerin sayisi, 2020’de bir önceki yila kiyasla yüzde 325 oraninda rekor bir artis gösterdi.

“15 farkli ülkeden 180 ülkeye”

Türk vatandasligina yönelik bu rekor talep artisinin, Türk gayrimenkul sektörünün hedef kitlesi ve hitap ettigi pazarlarda gözle görülür bir gelisim ve büyümeye yol açtiginin altini çizen Mars Yatirim Baskani Hakan Bucak, “Türk gayrimenkul sektörü, 2017’den önce sadece 15 farkli ülkeye hitap edebilir durumdayken, bugün bu sayi 180’e yaklasmis ve çok verimli yatirim ortamina ve çesitliligine ulasmis durumda. Öyle ki Türkiye, neredeyse 200 ülkeye konut ihraç eden bir konuma geldi. Rusya, Afganistan, Almanya, Hollanda, Hindistan, Pakistan, Banglades, Somali, Cezayir, Libya, Tunus, Fas, Yemen, Çin, Sudan ve irili ufakli Afrika ülkeleri Türkiye’den konut alimi yapiyor. Öte yandan Avrupa’da yasayan Müslüman yatirimcilar, Avrupa’da yasamis ve emekliligini Türkiye’de geçirmek isteyen yatirimcilar, Amerika’da yasayan Pakistanli ve Kanada’da yasayan Hindulardan ciddi oranda talepler aliyoruz. Özellikle Pakistan ve Banglades’te talebin çok yüksek oldugunu söyleyebiliriz” dedi.

Kaynak: İHA