Aliaga Mesleki Ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi Insaatinda Yogun Mesai

Aliaga Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi is birliginde Izmir’in tek Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi’nde insaat çalismalari gece gündüz devam ediyor. Çalismalar kapsaminda hastanenin acil ünitesinin zemin çalismalari kapsaminda 500 ton demir islenerek 3 bin metreküp beton dökülürken, çalismalar hiz kesmeden devam ediyor.

Aliaga Mesleki Ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi Insaatinda Yogun Mesai
Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’in “2019-2024 Aliaga Gelisim Vizyonu” çerçevesinde projelendirilerek Dokuz Eylül Üniversitesi is birliginde baslatilan hastane yatirimi tamamlandiginda bölgede büyük bir ihtiyaci karsilayacak.

Hastane insaatinda çalismalar hizla sürüyor

Mesleki ve Çevresel Hastaliklar Hastanesi’ndeki insaat çalismalari Aliaga Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü kontrol ve koordinesinde yürütülüyor. Zeminin demir isleme ve yalitim çalismalarinin ardindan insaat çalismalari hizla devam ederken 8 bin 746 metrekare oturma alanina sahip hastanede C Blok olarak adlandirilan Acil Servis binasinin zemin betonu döküldü. A ve B blok ile 2. kat yapi su izolasyonu ve demir isleme çalismalarina ise devam ediliyor. Bu çalismalarin bitmesinin ardindan A ve B blok için zemin betonu dökümüne baslanacak. Hastanenin yalitim ve kalip imalatlari da es zamanli olarak sürerken acil ünitesi için 500 ton demir islendi.

"En kisa sürede hizmete girmesi için çalisiyoruz”

Aliaga Belediyesi Fen Isleri Müdürü Engin Memis, çalismalar ile ilgili bilgi vererek hastanenin bir an önce hizmete alinmasi için gece gündüz çalismalara devam ettiklerini ifade etti.

Memis “Çalismalarimiz kapsaminda acil binasinin oldugu C blokta yaklasik 500 ton demir isledik. Dün aksam saat 17.00 itibariyle beton dökümüne basladik ve gece boyunca devam eden döküm çalismamizda su ana kadar 2 bin 500 m3 beton döktük. Hali hazirda beton dökümüne devam ediyoruz ve gün sonuna kadar toplam 3 bin metreküp beton dökerek acil binamizin zemin betonu isini bitirecegiz. Demir donatilarimiz ve yalitim çalismalarimiz da es zamanli olarak devam ediyor. A ve B blok beton dökümünü de yakin zamanda yapacagiz. Hastane insaati çalismalarimizi ara vermeden sürdürerek hastanemizin en kisa süre içinde halkimizin hizmetine girmesi için yogun çaba harciyoruz” dedi.



Hastane, ülke genelinde önemli bir merkez olacak

Sadece Aliaga’nin degil bölgenin saglik alaninda ihtiyaçlarina cevap verecek olan 201 yatak kapasiteli modern hastane, 52 bin 464 metrekare kapali alana sahip olacak. Hastanede Saglik Bakanligi tarafindan belirlenen standartlarda tam donanimli acil servis ve destek ünitelerine kadar çesitli birimler bulunuyor. Mikro cerrahi ve yanik ünitesi gibi birimleri de barindiracak olan hastane hizmete girdiginde hastaliklara tani konulmasi açisindan da ülke genelinde önemli bir merkez olacak. Pandemi kosullarina ragmen insa çalismalari hizla devam eden hastanenin 2022 yili içerisinde hizmete girmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA