AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Kesir, Rize'de Kadinlarla Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Bundan sonra da 2023'e gittigimiz bu süreçte bu ülkenin ekonomik kalkinmasinda kadinlarin emegi çok olacak. Çünkü kadinlar öncelikle hayallerin pesinde israrla ve kararlilikla gidiyorlar'

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Ayse Kesir, "Bundan sonra da 2023'e gittigimiz bu süreçte bu ülkenin ekonomik kalkinmasinda kadinlarin emegi çok olacak. Çünkü kadinlar öncelikle hayallerin pesinde israrla ve kararlilikla gidiyorlar." dedi.

Çesitli ziyaretler kapsaminda Rize'ye gelen Kesir, ilk olarak kadin sivil toplum kurulusu temsilcileri ve gazetecilerle ÇAYKUR Ziraat Çay Bahçesi'nde bir araya geldi.

Ardindan Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde kadinlara yönelik düzenlenen "Kadin Emegi Türkiye'nin Istikbali" bulusmalarina katilan Kesir, yaklasik 30 yildir sivil toplum çalismalari yaptigini, kadinlarla, engellilerle ve dezavantajli kesimlerle çok uzun yillardan beri çalistigini söyledi.

Kesir, devletin kadinlara ve gençlere verdigi pek çok hibe ve destek oldugunu belirterek, "KOSGEB, TKDK, ISKUR, Tarim ve Orman Bakanligi ile farkli kurumlar üzerinden var. Bunlarin bir kismi bilinmiyor ya da az kisi tarafindan biliniyor. Biz dedik ki illerimizde bunlari anlatalim. Muhakkak o illerde bunlari kullanan kadinlar vardir, o kadinlarla da tanisalim ve taninir olmasini saglayalim." diye konustu.

Ziyaretlerine Hakkari'den basladiklarini, Balikesir ve Amasya'ya gittiklerini, Rize'nin dördüncü illeri oldugunu ifade eden Kesir, bu proje kapsaminda gittikleri illerde tanistiklari kadinlarin, heyecanini artirdigini dile getirdi.

Kesir, her seyin bir hayalle basladigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Bu ülkenin yüzde 51'i kadin. 42 milyondan fazla kadin yasiyor bu ülkede. Inaniyorum ki bu ülkenin tipki Kurtulus Savasi'nda oldugu gibi imarinda, ihyasinda ve ayaga kalkmasinda kadinlarin çok büyük emegi var. Bundan sonra da 2023'e gittigimiz bu süreçte bu ülkenin ekonomik kalkinmasinda kadinlarin emegi çok olacak. Çünkü kadinlar öncelikle hayallerin pesinde israrla ve kararlilikla gidiyorlar. Kadinlar çocuklari için bir savasçi ve biliyorum ki Karadeniz kadinlari diger kadinlardan biraz daha savasçi. Onun için mücadeleden de yilmiyorlar."

Programa, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Rize Belediye Baskani Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, AK Parti Il Kadin Kollari Baskani Sema Yagcitekin, eski AK Parti Adana Milletvekili Fatos Gürkan, Genel Merkez Kadin Kollari MYK ve MKYK üyeleri ile diger davetliler katildi.

Kaynak: AA