46. Uluslararasi Saglik Fuari'na Katilan Türk Firmalar Normallesmeden Memnun

MEDIKÜM Baskani Ahmet Aydemir: 'Insallah bu fuarla beraber artik dünyada normallesme sürecine girilmis olur ve artik pandemi kosullarinin disinda, ticari aktivitelerle dünya ekonomisi, ülkemiz ekonomisi de daha normal sartlara kavusur'.

Medikal Sanayi Kümelenme Dernegi (MEDIKÜM) Baskani Dr. Ahmet Aydemir, 46'ncisi gerçeklestirilen Uluslararasi Saglik Fuari-Arab Health 2021'e, 76 Türk firmasinin katilarak ürünlerini sergiledigini söyledi.

Aydemir, AA muhabirine, Dubai'de bugün baslayan fuarda Samsun'u 4 firmanin temsil ettigini kaydetti.

Arab Health 2021'in, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin yavaslamasini takiben dünya genelinde yapilan ilk büyük saglik fuari olduguna isaret eden Aydemir, "Arab Health 2021, Birlesik Arap Emirlikleri'nin Dubai Emirliginde World Trade Center içerisinde düzenlenmekte. Dünyanin hemen hemen tüm bölgelerinden ziyaretçileri var. Tibbi cihazlar alaninda büyük bir bulusma noktasi durumunda." dedi.

Aydemir, cerrahi alet üretiminde dünyanin üçüncü büyük kümelenme merkezi olan Medikal Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) bulundugu Samsun'da, firmalarin imal ettigi medikal ve cerrahi ürünlerin, aralarinda ABD, Almanya ve Çin'in de bulundugu 80'e yakin ülkeye ihraç edildigini animsatarak, fuarlarin, pazar paylarini arttirmadaki önemini vurguladi.

Fuarin sosyal mesafe ve hijyen kurallarina uyularak yapildigini anlatan Aydemir, sözlerini söyle sürdürdü:

"Pandemi sartlarindan dolayi bu sene fuarda ülkemizi ve Samsun'umuzu temsil eden firma sayisinda ciddi oranlarda azalma ortaya çikmistir. Ülkemizden 72 kadar firma fuara katilim gösterirken, Samsun'dan 4 firmamiz fuarda ürünlerini tanitmakta. Pandemi kontrol altina alindiktan sonra yapilan ilk fuar olma nedeniyle ziyaretçi sayisinda da ciddi bir azalma oldugu fuarin ilk günü itibariyla göze çarpmakta. Insallah bu fuarla beraber artik dünyada normallesme sürecine girilmis olur ve artik pandemi kosullarinin disinda, ticari aktivitelerle dünya ekonomisi, ülkemiz ekonomisi de daha normal sartlara kavusur."

Ahmet Aydemir, 24 Haziran'a kadar sürecek fuarda, genel saglik ürünleri, medikal cihazlar, saglik turizmi, bilisim, hastane yönetim sistemleri, ilaç ve eczacilik, ortopedi ürünleri, medikal çelik, gaz sistemleri ve iklimlendirme sistemleri gibi ürünlerin sergilendigini ifade etti.

Kaynak: AA